Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rastorgujevs pirms veiksmīgā PČ piedzīvojis smagu kritienu pa kāpnēm

Andrejs Rastorgujevs klasikā otrajā desmitā, tomēr gūtā trauma kritienā pa kāpnēm ir jūtama.

Veiksmīgu pasaules čempionātu biatlonā turpina aizvadīt Andrejs Rastorgujevs. 20 kilometru klasikā viņš izcīnīja 18. vietu, šaušanā kļūdoties divreiz.

Trasē latviešu biatlonists devās viens no pēdējiem, startēdams ar 97. numuru 101 dalībnieka konkurencē. "Startēju no beigām, jo bija doma, ka saule aizies, sniegu pieraus un trase kļūs ātrāka," Rastorgujevs skaidro iemeslu, kāpēc izvēlējies startēt no beigām. "Grūti saprast, vai trase kļuva ātrāka, kā bija domāts, bet sniegs bija pierauts."

Pēc pirmās šaušanas Rastorgujevs ieņēma augsto piekto pozīciju, tomēr divas kļūdas nākamajās ugunslīnijās un slēpojuma tempa krišanās, tuvojoties finišam, ietekmēja rezultātu. Pēdējos divos apļos Rastorgujeva temps manāmi kritās, to apliecina slēpojuma rezultāti pa apļiem: 17., 17., 22., 43., 42. Kopumā viņam bija 27. ātrākais solis distancē.

"Bija nogurums. Trase ir smaga, un ārā ir silts. Ir krasas temperatūras maiņas – no lieliem mīnusiem uz plusiem. Pirms pasaules čempionāta guvu traumu. Smagi nokritu uz mugurkaula. Savainoju gan roku, gan plecu, tāpēc arī tas var ietekmēt. Nokritu ārā uz kāpnēm. Tobrīd biju Austrijā, kur strādāju kopā ar vāciešiem. Divas dienas pirms izbraukšanas uz Pokļuku gāju lejā un paslīdēju. Noslīdēju līdz pašai lejai, kā rāda visās filmās. Bija ļoti daudz pakāpienu. Kāpnes bija no betona vai akmens un ar asiem galiem," par sāpīgo negadījumu pirms atbildīgajām sacensībām stāsta Rastorgujevs. "Mierīgi sāku celties. Sapratu, ka vismaz varu piecelties un paiet, jo bija diezgan spēcīgs kritiens. Uz muguras ir sāpīgi nokrist. Galīgi neforši sanāca. Pilnīgi nevajadzīgi. Gāju ārā pastaigāties, un nebija tāda situācija, ka skatītos telefonā un būtu neuzmanīgs. Vienkārši gāju un paslīdēju."

Pēc kritiena biatlonists sazvanījās ar ārstiem, lai pajautātu speciālistu viedokli. "Atbraucu uz šejieni un tiku pie fizioterapeita. Likām dažādas kompreses uz visām četrām savainotajām vietām. Klasikā sāku vairāk just muguru pirms pēdējās stāvus šaušanas. Grūti izskaitļot, cik daudz sekunžu kritiens ir maksājis, bet skaidrs, ka ķermenis cīnās ar to, lai savainojumi sadzītu, un dod enerģiju, lai būtu spēks noskriet sacensības un pēc tam atjaunoties. Ķermenis šobrīd ir diezgan saguris. Tomēr ir jau aizvadīta trešā sacensību diena. Tā tas ir, un neko citādāk vairs nevar izdarīt saistībā ar fizisko kondīciju. Tā bija augstāka, bet tagad ir nedaudz izsista ārā, bet tur vairs neko nevar darīt," kritiena atstāto ietekmi komentē Rastorgujevs. Sprintā latviešu biatlonists finišēja 15. vietā, bet iedzīšanā bija desmitais. Savu sniegumu viņš novērtē kā labu un atzīmē stabilo šaušanu. "Visas iespējas cīnīties. Ja izdarīšu darbu par simt procentiem, būs rezultāts."

Ceturtdien jauktajā pāru stafetē Rastorgujevs nestartēs. Latviju pārstāvēs Baiba Bendika un Aleksandrs Patrijuks. "Nestartēšu traumas dēļ. Šobrīd guļu gultā un jūtu, kā man lauž kājas. Varbūt nedaudz uzkāpusi temperatūra. Tomēr bija smaga gonka, un mugura sāp. Ar treneriem izrunājāmies. Izlēmām nedaudz atpūsties, lai trauma nepārvērstos ne par ko nopietnāku." Par Rastorgujeva dalību vīru stafetē vēl nav skaidrības. "Redzēs, kāda būs situācija. Iedeva man divu dienu atpūtu. Ar veselību jābūt uzmanīgam. It kā vienubrīd kļuva labāk, bet šeit ļoti strauji mainās temperatūra, un jūtu to vēl izteiktāk. Traumu guvu tikai pirms nedēļas. Ceturtdiena man būs pilnīgi brīva. Labākajā gadījumā pastaigāšu. Šobrīd braucu lejā ar liftu. Vairs nekāpju pa kāpnēm. Cenšos izvairīties no visām iespējamām kāpnēm." Pateicoties labajam sniegumam, Rastorgujevs kvalificējies masu startam, kas notiks svētdien. Tur viņš centīsies izdarīt visu maksimāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi