Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vītola izcīna bronzu EČ Sanktmoricā; Tīruma sestā

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja bronzas medaļu Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā, kas vienlaikus ir Eiropas čempionāts.

Tikmēr Elīza Tīruma bija sestajā vietā, Sigita Bērziņa bija desmitā, bet Kendija Aparjode, atgriežoties trasē pēc traumas izārstēšanas, ierindojās 13.pozīcijā. Šādas pozīcijas latvietēm bija arī Eiropas čempionāta ieskaitē, kur uzvaras laurus plūca titulētā vāciete Natālija Geizenbergere.

Vītola startēja ar 21.numuru 28 sportistu konkurencē un aizvadīja labu pirmo braucienu, finišējot 54,300 sekundēs. No turpmāk startējušajām sportistēm viņu pārspēja vien Geizenbergere, kura bija 0,169 sekundes ātrāka. Pirmo trijnieku noslēdza austriete Madeleine Egle, kura Vītolai zaudēja 0,076 sekundes.

Tīruma pirmajā braucienā bija septītā un no Geizenbergeres atpalika 0,467 sekundes, Bērziņa ar 0,582 sekunžu deficītu bija 13., bet vēl divas pozīcijas zemāk atradās Aparjode, kura bija 0,625 sekundes lēnāka par pirmā brauciena uzvarētāju. 

Teicamu otro braucienu aizvadīja Egle, kura apsteidza Vītolu, latvietei braucienā uzrādot ceturto laiku. Tīruma bija sestā un uz šādu pozīciju pakāpās arī summā, Bērziņai astotais rezultāts ļāva pacelties uz desmito vietu, bet Aparjode otrajā braucienā bija 12.vietā.

Geizenbergere divu braucienu summā Egli pārspēja par 0,155 sekundēm, bet Vītola bija 0,266 sekundes lēnāka. Tīruma atpalika 0,745 sekundes, Bērziņa 0,951 sekundi, bet Aparjode - 1,063 sekundes.

Tīrumai šīs, visticamāk, bija pēdējās Pasaules kausa sacensības karjerā.

Pagājušajā gadā Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā piekto vietu izcīnīja Vītola, bet viņai uzreiz sekoja Tīruma un Ulla Zirne, ieņemot attiecīgi sesto un septīto vietu.

Svētdien plkst.14. iecerētas sacensības komandu stafetē, kuras dalībnieku sastāvs būs zināms pirms brauciena. Sacensības tiešraidē pārraidīs kanāls TV4.

Piektdien divnieku sacensībās bronzu izcīnīja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri uzvarēja U-23 ieskaitē, bet piekto vietu vietu ieņēma Andris un Juris Šici, kas viņiem kopvērtējumā deva otro vietu. Tikmēr Kristers Aparjods ieņēma Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba godalgu, kas viņam ļāva arī Pasaules kausa kopvērtējumā ieņemt trešo vietu, bet Gints Bērziņš guva bronzu U-23 meistarsacīkstēs.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi