Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

1188 apkopojis informācija par vairāk kā 350 Lieldienu pasākumiem

Tuvojoties Lieldienām, Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis Lieldienu pasākumu karti, kurā apkopota informācija par vairāk kā 350 svētku pasākumiem visā Latvijā - www.1188.lv/karte/lieldienas.

Šogad Lieldienās Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja baudīt ļoti plašu svētku pasākuma programmu. Uzziņu dienests 1188 ir apkopojis informāciju par vairāk kā 350 dažādiem kultūras un izklaides pasākumiem, kā arī dievkalpojumiem, tostarp informāciju par vairāk kā 200 koncertiem un gadatirgiem visā Latvijā.

Visplašākās svētku programmas būs Rīgā, Dobelē un Tukumā, bet interesanti solās būt arī Lielās dienas svētki Jūrmalā, Lieldienu lustes Cēsīs ar olu ralliju, modes skati un milžu cīņām, Lieldienu Jampadracis Preiļos, Lieldienu svētki Turaidā pēc sentēvu tradīcijām, kā arī Lieldienu Zaķu skrējiens Alūksnē, bet kārtīgi izšūpoties varēs Daugavas muzejā.

Uzziņu dienests 1188 aicina turpināt pilsētu pašvaldības un pasākumu organizatorus sūtīt jaunāko informāciju par gaidāmajiem pasākumiem Rīgā un Latvijas reģionos līdz pat pašiem svētkiem.

Visiem tiem, kas izmanto planšetdatorus, viedtālruņus un citas mobilās iekārtas, Uzziņu dienests 1188 ir izstrādājis Lieldienu pasākumu kartes mobilo versiju - http://m.1188.lv/lieldienas , kurā var redzēt visus sev tuvākos objektus, bildes, attālumu līdz tiem un to atrašanās vietu uz kartes.

Jau ierasts, ka Lieldienās Uzziņu dienesta 1188 klienti visbiežāk vaicā par šūpoļu atrašanās vietām, interesējas par tautas ticējumiem, tradicionālākajām svētku ēdienu receptēm un galda klāšanas paradumiem. Klientus interesē arī par dažādu ticību Lieldienu svinēšanas tradīcijas, kā arī par ebreju un pareizticīgo Lieldienas.

Arī Lieldienu laikā klienti uzdod netradicionālus jautājumus, tostarp:

  • Kur vēl Lieldienu rītā var nopirkt baltas olas
  • Bērni interesējas, ap cikiem zaķis iznēsā olas un kāda ir Lieldienu zaķa adrese
  • Kāpēc olas nes tieši Lieldienu zaķis
  • Kāpēc Ziemassvētki katru gadu ir vienā datumā, bet Lieldienas katru gadu citā laikā
  • Kā tikt pie pelēkām un zilām olām
  • Kāds ir Lieldienu tulkojums citās valodās

Tiem, kas plāno svētku laikā ceļot ar starppilsētu autobusiem, noderēs Uzziņu dienesta 1188 mājas lapas sadaļa „Satiksme” (www.1188.lv/satiksme), kur  ir iespējams gan atrast sev piemērotāko maršrutu, pat plānojot braucienu vairākas dienas uz priekšu, gan arī iegādāties starppilsētu autobusu biļetes. Tās var saņemt gan izdrukājot, gan saņemot uz elektronisko pastu vai īsziņas veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko