Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Amazon piesaka karu Google Nexus7 un Apple iPad ar jaunām Kindle planšetēm

Amazon vakar iesaistījās cīņā par strauji progresējošo planšetdatoru segmentu, piesakot virkni jaunu Kindle planšetdatoru modeļus.

Ja oriģinālā Kindle Fire bija tiešs mērķējums uz "lētā gala" Android planšetdatoru tirgus pozīcijām, tad vakardienas prezentācija pieteica karu ne vien tām, bet arī tirgus līdera Apple pozīcijām – kā nekā, 8,9" ekrāna Kindle Fire HD par 299 (16GB WiFi) un 499 USD (32 GB 4G LTE) ar savu 1920 x 1200 pikseļu ekrānu (254 ppi), TI OMAP 4470 procesoru un HD kameru priekšpusē ir vērā ņemama alternatīva Apple iPad.

Savukārt, Google Nexus7 krēslu tirgū centīsies ieņemt Kindle Fire HD modelis ar 7 collu (1280 x 800)ekrānu un 199 USD cenas latiņu.

Kindle no pielietojuma viedokļa ir tieši pozicionēts kā Amazon iepirkumu ratiņi– izmanto Amazon pakalpojumus un ekosistēmu (ne GooglePlay), un pie šādiem tehniskajiem dotumiem tā ir nopietns spēlētājs tirgū.

Tiesa, tehniskie dotumi planšetdatoru tirgū un otršķirīga lieta – visu nosaka lietojamība un ekosistēma. Planšete ir tikai atslēga uz ekosistēmu, kuru iegādājas pircējs – viss pārējais ir pakalpojumu un aplikāciju pieejamības un kvaltātes jautājums.

Konkurence ir laba lieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko