Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Android planšetēm vajadzīga aizsardzība pret kiberuzbrukumiem

Kaspersky Lab apkopotā informācija liecina, ka 2011. gada decembrī bija vairāk nekā 6400 pret mobilajām ierīcēm vērstu kaitīgo programmatūru. Ir novērojams īpaši platformai Android paredzētu kaitīgo programmatūru skaita pieaugums: to īpatsvars veido 65% no kopējā mobilo kaitīgo programmatūru daudzuma, turklāt šīs kaitīgās programmatūras var tikt izplatītas pat oficiālajā lietotņu interneta veikalā Android Market.

Reaģējot uz pašreizējām tendencēm, Kaspersky Lab Latvijas tirgū piedāvā Kaspersky Tablet Security – specializētu risinājumu operētājsistēmas Android pārvaldītu planšetdatoru aizsardzībai. Jaunais izstrādājums efektīvi pasargā no kaitīgajām un krāpnieciskajām programmatūrām, garantē lietotāja drošību internetā un personiskās informācijas neaizskaramību pat ierīces nozaudēšanas vai nozagšanas gadījumā.

Izstrādājot Kaspersky Tablet Security, ir ņemtas vērā visas planšetdatoriem un operētājsistēmai Android raksturīgās iezīmes, tādējādi radot risinājumu ar optimālu funkciju kopumu, kas nodrošina īpašnieka personiskās informācijas vispusīgu aizsardzību. Tradicionālās antivīrusu tehnoloģijas apvienojumā ar mākoņpārbaudi reāllaika režīmā efektīvi cīnās ar visu veidu kaitīgajām programmatūrām. Pārlūkojot tīmekļa vietnes, funkcija «Tīmekļa filtrs» nosaka un bloķē kaitīgo saišu atvēršanu, tostarp uz krāpnieciskām mājaslapām, kas paredzētas sociālo tīklu kontu un internetbankas pakalpojumu reģistrācijas datu un paroļu zagšanai.

Ja planšetdators tiek nozaudēts vai nozagts, pretnozagšanas sistēma ļauj padarīt planšetdatorā uzglabātos datus nepieejamus nepiederošām personām, kā arī dod iespēju izsekot ļaundari. Informāciju var arī attālināti izdzēst, izmantojot funkciju «Informācijas dzēšana». Meklēšanas funkcija ļauj noteikt gadžeta atrašanās vietu, un ar priekšējo kameru ierīce var nemanāmi uzņemt vairākus attēlus brīdī, kad ar to tiek veiktas noteiktas darbības, piemēram, pieskārieni ekrānam. Fotoattēli pēc tam tiek nosūtīti īpašniekam.

«Nepārtraukti pieaug ikdienā izmantojamo personisko ierīču daudzums. Ir ļoti ērti, ja internets un iemīļotākās lietotnes ir pie rokas pat ceļā. Taču mobilās ierīces nozaudēšanas vai nozagšanas gadījumā ir apdraudēta visa lietotāja personiskā informācija: e-pasta sarakste, sociālo tīklu konti, mobilās bankas informācija, fotogrāfijas, videomateriāli un daudz kas cits,» paskaidro Kaspersky Lab vecākais izstrādājumu vadītājs Viktors Dronovs. «Turklāt arī kaitīgās un krāpnieciskās programmatūras var sagādāt daudz nepatikšanu, tostarp iecirst pamatīgu robu makā. Tieši tāpēc mēs esam izveidojuši Kaspersky Tablet Security, kas domāts Android pārvaldītiem planšetdatoriem. Ar šo risinājumu lietotāji var aizmirst par tamlīdzīgiem riskiem un baudīt savu mobilo dzīvi mūsdienu digitālajā pasaulē.»

Kaspersky Tablet Security var iegādāties tiešsaistē Kaspersky Lab mājaslapā, kā arī Android Market. Risinājums nodrošina vienas ierīces aizsardzību vienu gadu. Izstrādājums ir saderīgs ar operētājsistēmas Android versiju 2.2–4.x pārvaldītiem planšetdatoriem. Planšetdatoru aizsardzības lietotājiem universālā risinājuma Kaspersky ONE ietvaros ir iespēja atjaunināt izstrādājumu uz jauno versiju bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko