Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV sācis aptrūkties jauno iPhone 5S , savukārt 5C palikuši pāri

Pēc vairāk nekā 60 tirdzniecības vietu aptaujas noskaidrots, ka pieprasījums pēc elektronikas kompānijas Apple jaunajiem viedtālruņiem iPhone 5S un 5C ir ļoti dažāds, ekskluzīvākā 5S krājumi spēj nosegt tikai 6% pieprasījuma, kamēr 5C veikalos paliekot pāri, ziņo mobilo ierīču portāls GSM Arena.

Investīciju bankas Piper Jaffray analītiķis Džīns Munsters uzskata, ka par Apple jaunāko viedtālruņu pārdošanas apjomiem atbildīgi ir tieši 5S modeļi un 5C, visdrīzāk, nesniedzot gaidīto rezultātu. Izsīkušo krājumu un augstā pieprasījuma dēļ 5S otrreizējās pārdošanas cena pašreiz ir par 32% augstāka, nekā pērkot veikalā. Salīdzinājumam, iPhone 5C pārdodot otrreiz, tā cena būs par 11% zemāka nekā mazumtirdzniecībā. Īpaši augsts pieprasījums esot pēc iPhone 5S zelta krāsas modeļa, kas jau esot kļuvis par retumu.

Kā vienu no telefonu deficīta iemesliem GSM Arena min Apple gatavošanos sākt jauno iPhone pārdošanu vēl 51 pasaules valstī. Kā jau ziņots, 25.oktobrī iPhone 5C un 5S oficiāli būs iespējams nopirkt arī Latvijā.

Pašreizējie neoficiālie izplatītāji Capital un Tele2 jau ir ziņojuši par ļoti labiem pārdošanas rezultātiem jauno iPhone tirdzniecībā. Par spīti augstajām cenām, Capital pirmā viedtālruņu partija esot izpirkta teju pirmajā dienā. Kā novēroja biznesa portāls Nozare.lv, Capital mājaslapā no preču piedāvājuma bija nozudis 5S modelis, tomēr 5C bija piedāvāts pirkšanai.

Tirgus pētījumu kompānija Sanford C.Bernstein ir veikusi pētījumu "Vai pasaulē ir tik daudz turīgu cilvēku, kas spētu uzturēt iPhone noieta pieaugumu?", kas apšauba Apple spēju nodrošināt stabilu pārdošanas apjumu pieaugumu pie pašreizējām iPhone cenām. Pamatojoties uz ienākumu datiem, secināts, ka visā pasaulē ekskluzīvu viedtālruni par 450 dolāriem (234 latiem) var atļauties 1,25 miljardi cilvēku. Tā kā 800 miljoni no šiem cilvēkiem jau ir iegādājušies viedtālruni, tad tirgus pētnieki šaubās, vai atlikusī potenciālo klientu daļa izvēlēsies iegādāties iPhone tikai tāpēc, ka var to atļauties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko