Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

AV-Comparatives dinamiskajā testā KIS ir novērtēta ar Advanced+

Kaspersky Lab informē, ka neatkarīgās testēšanas laboratorijas AV-Comparatives veiktajā pārbaudē risinājums Kaspersky Internet Security ir izpelnījies sertifikātu Advanced+. Visaugstākais novērtējums ir saņemts, pamatojoties uz aizsardzības izstrādājumu dinamiskās testēšanas rezultātiem, kas iegūti 2011. gada otrajā ceturksnī.

Laboratorijas AV-Comparatives veiktās pārbaudes noritēja apstākļos, kas maksimāli pietuvināti dzīves īstenībai, un bija paredzētas visu aizsardzības risinājunos īstenoto tehnoloģiju novērtēšanai. 2011.gada otrajā ceturksnī laboratorija pārbaudīja Kaspersky Internet Security 2011 un 2012. Visā testa laikā Kaspersky Lab aizsardzības risinājumiem bija iespēja atjaunināt parakstu datubāzes un sazināties ar mākoņpakalpojumu Kaspersky Security Network, tādējādi AV-Comparatives rīkotās pārbaudes apstākļi gandrīz pilnīgi atbilda lietotāju darbības scenārijiem reālajā dzīvē.

Daudzdienu testa laikā katrs aizsardzības izstrādājums tika pārbaudīts ar 2480 kaitīgo programmatūru un inficētu tīmekļa vietņu paraugiem. Risinājums Kaspersky Internet Security sekmīgi bloķēja 98,2% visu apdraudējumu. Bez tam Kaspersky Internet Security atklāja vēl 23kaitīgo programmatūru paraugus, kurus reālajā dzīvē pēc brīdinājuma parādīšanās ekrānā varētu bloķēt lietotājs. Testēšanas laboratorija uzskaitīja arī dažādu ražotāju aizsardzības risinājumu aplami pozitīvās nostrādes, reaģējot uz nekaitīgām datnēm un mājaslapām. Kaspersky Internet Security nostrādā aplami pozitīvi retāk par pārbaudīto izstrādājumu vidējo rādītāju: tika bloķētas tikai piecu (no kopumā divtūkstoš) nekaitīgo paraugu aizdomīgās darbības.

«Aizsardzības risinājumu dinamiskā testēšana reālajai dzīvei pietuvinātos apstākļos ir sarežģīta problēma gan šo risinājumu izstrādātājiem, gan testēšanas laboratorijām, kurām jāveic ne būt ne vienkāršais uzdevums ik dienu pakļaut datorus, kuros instalētas aizsardzības programmatūras, desmitiem jaunāko kaitīgo programmatūru un tīmekļa vietņu iedarbībai. Aizsardzības programmatūru ražotājiem savukārt ir grūti izstrādāt tādus risinājumus, kas prasa minimālu lietotāja uzraudzību, bet bloķē pilnīgi visas aizdomīgās darbības. Šīs divas prasības bieži vien ir savstarpēji izslēdzošas, taču, spriežot pēc šī neatkarīgā testa rezultātiem, mēs varam ar gandarījumu secināt, ka esam izvēlējušies pareizo virzienu,» sacīja Kaspersky Lab Antivīrusu pētījumu laboratorijas vadītājs Ņikita Švecovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko