Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dārgākās datorkļūmes 2011. gadā.

Šķiet, ka visnepatīkamākās datora (telefona, planšetes u.tml.) lietotāja sajūtas saistītas ar ierīcē glabāto datu zaudēšanu. "Dzelzi" var nopirkt jaunu, bet pazaudētos datus neviens neatdos. Nu, ja vien pats neesam gana tālredzīgs, lai veidotu un uzturētu rezerves kopijas. Viena lieta – personīgie dati, bet pavisam cita – veselas sistēmas kļūme, kura izmaksā nesalīdzināmi dārgāk. Angļu analītiķi SQS apkopojuši informāciju par dārgākajām datorkļūmēm nu jau gandrīz aizvadītajā 2011. gadā.

Pirmajā vietā – finanšu pakalpojumu uzņēmuma AXA Rosenberg kļūme datorsistēmas investīciju modulī, kuras rezultātā uzņēmums pazaudēja 217 miljonus USD klientu naudas. Pie tā vēl viss neapstājās – firma centās šo zaudējumu slēpt, kā rezultātā papildus zaudētajai summai (kura jāatdod investoriem) tai vēl jāmaksā ASV Vērtspapīru tirgus uzraudzības komisijai 25 miljonus USD liela soda nauda.

Otrajā vietā – Japānas autobūves gigants Honda, kurai nācās atsaukt 2,5 miljonus auto, kuri auto bortdatora programmas kļūmes dēļ varēja patvaļīgi izņemt automātiskās ātrumkārbas pārnesumu no "Parking" pozīcijas, vai arī vienkārši uz ielas apstāties.

Trešajā vietā – Japānas bankas Mizuho Financial Group kļūme bankomātu sistēmā, kuras rezultātā palika neizpildīti algas darījumi 1,5 miljardu USD apmērā, plus citas neveiktas transakcijas 9 miljardu USD apmērā.

Ceturtajā vietā – kļūme 2,7 miljardu USD dārgā ASV armijas mākoņpakalpojuma sistēmā, kurš nodrošina datu apmaiņu starp armijas vienībām. To, cik naudas un, kas zina, dzīvību šī kļūme izmaksājusi, mēs tā arī neuzzināsim, bet lēti tas noteikti nav.

Piektajā vietā – uz iepriekšējo fona gandrīz vai patīkama kļūme:Commonwealth Bank bankomātu sistēma programmatūras kļūmes rezultātā izsniedza ievērojamas summa gadījuma "apmeklētājiem". Divus laimīgos aizturēja (principā, izmantot naudu, kura nav noņemta no jūsu paša konta, ir noziegums), taču krietns skaits aplaimoto tā arī aizgāja ar svešu naudu kabatā. Protams, ka bankas sistēmā ir palikuši ieraksti ar transakciijām (tā vismaz saka pati Commonwealth Bank), un lielais vairums neapdomīgi iztērētās (tieši tā parasti iztērē "no debesīm nokritušu" naudu) naudas parādīsies konta bilancē kā negatīvs atlikums… Ziņas par ATM labvēlību ātri izplatījās baumu veidā, un Sidnejas ielās pieCommonwealth Bank bankomātiem sastājās ne mazākas rindas, kā mēs pieredzējām aizpagājušās nedēļas nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko