Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

eID kartes lietotāji varēs autentificēties Twitter

Tagad elektroniskās identifikācijas kartes (eID) kartes lietotāji var apstiprināt savu identitāti Twitter mikroblogošanas vietnē, autentificējoties Veritweet sociālājā tīklā ar savas eID kartes datiem. Latvija ir viena no pirmajām valstīm, kuras eID karte sniedz šādas iespējas, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā.

"Veritweet paver iespējas arī tās satura izmantošanai, lai apliecinātu savu identitāti arī ikdienas saziņā virtuālajā telpā, un mikroblogošana šajā tīklā būtu vienlaikus gan atbildīga, gan uzticama," atzina VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Fiziski eID jeb elektroniskās identifikācijas kartes izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP). Savukārt, tās saturu – autentifikācijas sertifikātus, jeb identitātes apstiprināšanas elektroniskajā vidē rīkus – piedāvā un uztur LVRTC, kurš ir vienīgais sertificētais šāda veida pakalpojumu sniedzējs Latvijā.

Tāpat eID kartē ir iekļautas bezmaksas 120 e-paraksta parakstīšanās reizes, ko iespējams aktivizēt eID kartes saņemšanas brīdī PMLP. Tos var izmantot, lai dokumentus parakstītu elektroniski tādās pašās situācijās, kad nepieciešams parakstīties fiziski, piemēram, saziņā ar valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī slēdzot līgumus, vienošanās, pilnvarojumus utt.

Veritweet ir droša Twitter lietotāju autentifikācijas platforma, kas ļauj gan privātpersonām, gan uzņēmumiem apliecināt savu identitāti Twitter mikroblogošanas vietnē. Veritweet attīstību kopš tās izveidošanas 2010.gada maijā Silīcija ielejā, nodrošina e-Tag Inc. un Imprimatur Capital finansēts uzņēmums SIA e-Tag. Veritweet inovatīvais pakalpojums veidojas, apvienojot mikroblogošanu ar lietotāju autentifikāciju, kas izveido reāla laika augstas kvalitātes informatīvo saturu, kuru iespējams necenzējot straumēt reāla laika TV tiešraidēs, konferencēs un sociālo portālu komentāros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko