Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eiropas Savienības Tiesa lemj, ka lietotājam ir tiesības tālākpārdot digitāli iegādātu programmatūru

Eiropas Savienības Tiesa lēmusi, ka lietotājam, kurš iegādājies digitālā formātā izplatītu programmatūru, ir tiesības to pārdot citam lietotājam.

Respektīvi, nav atšķrirības starp legāli uz fiziska nesēja iegādātu programmatūru un tādu, kas iegādāta elektroniski – lietotājam ir tiesības pārdot trešajām personām šo lietoto programmatūru pie nosacījuma, ka viņš pats to vairs neizmanto.

Lieki teikt, ka šāds lēmums var sagādāt galvassāpes ne vien datorspēļu izplatītājiem, kuri izmanto dažādas DRM tehnoloģijas un piesaisti lietotāja personiskajiem datiem savu biznesa interešu aizstāvēšanai, bet arī tādiem programmatūras gigantiem, kā Oracle u.c.

Patiesībā, tieši Oracle strīds ar vācu kompāniju UsedSoft bija visas jezgas aizsācējs – UsedSoft pārdeva lietotu Oracle Programmatūru.

Oracle savu pozīciju aizstāvēja ar teju hrestomātisko programmatūru nepārdod, to licencē argumentu, taču tiesa uzskatīja, ka līdz ar pirmā pirkuma izdarīšanu Oracle īpašumtiesības uz programmatūru izbeidzas.Ja vēlamies to pārtulkot juridiskajā žargonā tad tas skan šādi:datorprogrammas kopijas izplatīšanas tiesības ir izsmeltas, ja autortiesību īpašnieks, kurš ir atļāvis – pat bez maksas – lejupēt no interneta šo kopiju uz datu nesēja, par cenas, kas paredzēta, lai tam sniegtu tam piederošā darba kopijas ekonomiskajai vērtībai atbilstošu atlīdzību, samaksu ir piešķīris arī šīs kopijas izmantošanas tiesības bez ierobežojuma laikā.

Tiesas lēmums (.pdf) saīsinātā formā skatāms TE>, bet, ja jūtas gana spēkus pilna apjoma dokumentu caurskatīšanai trešdienas rītā, tad tos iespējams atrast TE>.

Interesanti, kas par šādu tendenci sakāms citiem IT milžiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko