Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

ES nosaka lētāku datu viesabonēšanu

Eiropas Komisija (EK) no pirmdienas, 1. jūlija, pazeminājusi cenu ierobežojumu datu lejupielādei, kas, ceļojot Eiropas Savienības teritorijā, ļaus daudz lētāk aplūkot kartes, skatīties video, pārbaudīt e-pastu un darboties sociālajos tīklos, portālu Diena.lv informēja EK pārstāvniecībā.

Salīdzinot ar 2007. gadu, datu viesabonēšana 2013. gadā kļuvusi līdz pat 91% lētāka. Kopš 2007. gada ES ir panākusi zvanu, īsziņu un datu pārraides mazumtirdzniecības cenu samazinājumu par vairāk nekā 80 %.

Horvātijā, kas šodien kļuvusi par ES 28. dalībvalsti, datu izmaksas sarūk teju 15 reizes, savukārt, īsziņas un tālruņa zvani pārējā ES kļūs 10 reižu lētāki.

Jaunie cenu ierobežojumi, kas stāsies spēkā 2013. gada 1. jūlijā, ir šādi: datu lejupielāde vai interneta pārlūkošana - 45 centi par megabaitu (MB) (maksa par izmantoto kilobaitu) + PVN (36% samazinājums, salīdzinot ar 2012. gadu); izejošie zvani - 24 centi minūtē + PVN (17% samazinājums); ienākošie zvani - 7 centi minūtē + PVN (12,5% samazinājums); teksta īsziņas nosūtīšana - 8 centi + PVN (11% samazinājums).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko