Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Gizmodo redaktors uzskata, ka Android ir populāra pateicoties tikai nabadzīgajiem lietotājiem

Android operētājsistēma ir populāra tikai tāpēc, ka tā ir lēta, un ir daudz lētu viedtālruņu, nevis ļoti laba un ērti lietojama. Tieši šādu viedokli nupat publicējis izvērstā rakstā interneta vietnes Gizmodo redaktors Sems Bidls (Sam Biddle). Kā uzskata Sems, tad aizņemt 75% no kopējā viedtālruņu tirgus Android var nevis tāpēc, ka ir viedtālruņu top modeļi kā Galaxy S III, bet gan pateicoties tam, ka ir jūra ar lētiem Samsung, LG, ZTE un tamlīdzīgiem telefoniem.

Sems Bidls atsaucas uz socioloģisko pētījumu, kura rezultāti apliecina, ka jo nabadzīgāks cilvēks, jo lielākas iespējas, ka viņš iegādāsies Android viedtālruni, nevis iPhone vai WP aparātu. Arī vairāk kā puse viedtālruņu ar Android OS visā pasaulē ir pārdoti Ķīnā un Indijā, valstīs ar samērā nabadzīgiem iedzīvotājiem. Arī ASV pamatā Android aparātus iegādājas afroamerikāņu un spāniski runājošo iedzīvotāju grupas. Pat Samsung reklāmās kā mērķa auditorija tiek izmantoti „parastie” ikdienas afroamerikāņi, bet Apple produkciju reklamē slavenības. Līdz ar to Google stratēģija ļauj kompānijai radīt lēnus, nedrošus, bet galvenais lētus viedtālruņus. Savas pamatfunkcijas tie pilda, un to lētums liek lietotajiem samierināties ar šo izvēli. Arī Sema Bidla kolēģis no resursa TechCrunch piekrīt šim viedoklim, salīdzinot situāciju mobilo OS lauciņā ar alkoholu – ir labs viskijs un ir lēts viskijs, bet lēts un labs viskijs nemēdz būt. Ar teksta oriģinālu angliski, variet iepazīties šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko