Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Google I/O konferencē nāk klajā ar Nexus7 planšeti (video)

Gadskārtējajā Google I/O konferencē interneta reklāmas un meklēšanas gigants nāca klajā ar 7 collu ekrāna diagonāles planšeti Nexus7.

Nexus7 dzelžus ražo ASUS, bet programmatūru, pie tam šai pašā konferencē nule pieteikto Android Jelly Bean (4.1) – protams, pati Google.

Planšete aprīkota ar 7" IPS 1280 x 800 pikseļu izšķirtspējas skārienekrānu, jaudīgu Tegra 3 procesoru un kameru priekšējajā panelī Google hangout sesijām un ne tikai.

Ja par sakariem, tad Nexus7 piedāvā WiFi, Bluetooth un NFC. Kā redzam, mobilo sakaru kārotājiem nāksies meklēt ko citu. Planšetes autonomija – respektējamas 9 stundas, pie tam, šai laikā skatoties HD video.

Nexus7 svars – nieka 340g (tātad, gandrīz uz pusi vieglāka par iPad).

Piedāvājumā būs 2 modeļi - ar 8 GB un 16 GB atminas apjomu. Cea šaipus okeāna vēl nav zināma, bet ASV lētākais modelis maksās 199 USD (tas ir tiešs kara pieteikums Amazon Kindle Fire), bet 16 GB modelis – 249 USD, kas ir par 150 USD lētāk, nekā Apple iPad 2 modelis ar tādu pašu atmiņas apjomu. Te gan uzreiz jāpiemetina, ka Nexus7 ekrāns ir tikai 45% no iPad ekrāna, bet tieši planšetēm paredzētu aplikāciju GooglePlay ir gaužām maz – pamatā nāksies lietot izstieptas tālruņa aplikācijas.

Pamatjautājums no iegādes viedokļa – vai Nexus7 piedāvā gana atšķirīgu lietošanas pieredzi no viedtelefona, kuru ekrānu diagonāles, kā zināms, pēdējā laikā tuvojas 5 collām. -Kāpēc iegādāties divas lietošanas sajūtu ziņā tik līdzīgas ierīces?

Tā vai citādi, Nexus7 pirmām kārtām paredzēts sērfošanai internetā, lasīšanai un, protams, spēlēm.

Laiks un tirgus rādīs.

Lūdzu, jūsu uzmanībai Google Viks Gudriota prezentē Nexus7:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko