Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Google nopietnāk ķeras pie Android inficēto aplikāciju izskaušanas

Labāk vēlu, nekā nekad – Google paziņojusi par jaunu Android Market funkcionalitāti: atad, izstrādātājam augšupielādējot savu aplikāciju Android Market, tā tiks skenēta ar īpašas programmas Bouncer palīdzību.

Jaunā pasākuma mērķis – izskaust no aplikāciju veikala programmas, kurās izstrādātājs "iepakojis" arī kaitīgo kodu, kurš, piemēram, sūta paaugstinātas maksas SMS, vāc lietotāja datus un nosūta tos trešajām personām, u.tml.

Kā zināms, vairākkārt ar Android Market starpniecību ar kaitnieciskām aplikācijām inficējušies tūkstošiem lietotāju, un, saprotams, ka tam būtu jādara gals.

Bouncer gan spēj sameklēt tikai jau pazīstamu kaitniecisko kodu, un šāds solis drošības un kontroles stingrības ziņā ievērojami atpaliek no AppStore vairāknedēļu testēšanas (Bouncer skenēšana tiek veikta reālā laika režīmā aplikācijas augšupielādes laikā) un drakoniskajiem noteikumiem, taču nav šaubu, ka Google ar laiku pilnveidos kontroles mehānismu, jo likmes ir augstas – drošības apsvērumi kavē Android izplatību korporatīvajā vidē un sabiedriskajā sektorā, kas, saprotams, ir laba motivācija šo situāciju labot.

Mobilais telefons kibernoziedznieku "rokās" atšķiras no datora ar to, ka tam praktiski "pa tiešo" ir piesaistīta lietotāja nauda – priekšapmaksas karte vai ikmēneša rēkins, kāmēr no datora izmānīta kredītkaršu informācija vēl ir kaut kādā veidā jāpērvērš naudā, kas nebūt nav tik vienkārši. Šī iemesla dēļ mobilie telefoni ir iekārots kiberļaundaru mērķis un vieglākais ceļš pie naudas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko