Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Hakeri uzlauzuši Foxconn serverus

Hakeri, kuri paši sevi dēvē par Swagg Security, uzlauzuši viena no lielākajiem elektronikas ražotājiem pasaulē – Foxconn serveru aizsardzību un ieguvuši lietotājvārdus un paroles.

Foxconn ražo datorus un citu elektroniku praktiski visiem lielākajiem pasaules IT zīmoliem – Apple, Dell, IBM, Hewlett-Packard, Motorola, Cisco, Nokia utt.

Kā pierādījumu paveiktajiem Swagg Security izlikuši torentu vietnē 6MB lielu failu ar Foxconn lietotājvārdiem un parolēm.

Savā ziņojumā hakeri norāda, ka nav rīkojušies kādu morālu apsvērumu dēļ. Visticamāk, lai iegūtu atpazīstamību.

Foxconn vadītājs Terijs Gou apstiprinājis ielaušanos kompānijas datorsistēmā un paziņojis, ka visi lietotājvārdi un paroles šobrīd ir nomainīti un "caurums" aizlāpīts.

Foxconn nesen nonāca uzmanības centrā saistībā ar darba apstākļiem ražotnē. No vienas puses, kompānija tiek vainota garās darba dienas un dtrādājošo tiesību ierobežošanā, no otras puses, Foxconn aizstāvji strīdas pretim, ka citās līdzīgās ražotnēs situācija ir daudz bēdīgāka, un, ja pajautātu darbiniekiem, kas lielā vairumā nākuši no dziļi nabadzīgām Ķīnas provincēm, vai viņu dzīve līdz ar strādāšanu Foxconn kļuvusi labāka, tad, visticamāk, šādam apgalvojumam piekristu lielais vairums no daudzsimts tūksošiem strādnieku.

Ja skatāmies dziļāk, tad tā ir globāla mūsdienu pasaules problēma – praktiski visas preces tiek ražotas tur, kur to var izdarīt lētāk, un saprotams, ka šo ražotņu strādnieku dzīves un darba apstākļus nekādi nevar pielīdzināt viņu ražoto produktu lietotāju – "bagātās" pasaules iemītnieku – dzīves līmenim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko