Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Informācijas zaudēšanas risks uzņēmumos joprojām ir liels

Vai esat lietas kursā, kāda informācija un kur tiek glabāta Jūsu uzņēmumā, kā tā tiek kontrolēta un kā tiek nodrošināta konfidencialitāte,  informācijas drošība?

Jo lielāks uzņēmums, jo lielāka ir informācijas aprite un ir sarežģītāk to pārvaldīt. Kā liecina statistikas dati, tad 61% organizāciju vairāk kā pusi no savas informācijas glabā ārpus informācijas sistēmām, tādējādi radot sev papildus riskus un bieži vien arī izmaksas (avots – pasaules informācijas vadības asociācija AIIM). Kādi tad ir šie riski?

Nopietnu risku jebkuram uzņēmumiem var radīt informācijas zaudēšana. Uzņēmumiem vajadzētu sākt nopietnāk izvērtēt potenciālos riskus pamanot jau pirmos simptomus: biznesa informācija uzņēmuma iekšienē tiek glabāta haotiski, tā ir izkaisīta papīru kaudzēs, darbinieku datu nesējos vai pazudusi e-pastos. Kas šādā situācijā var pateikt, kur atrodas konkrētai dokuments, kurš saņemts, teiksim, pirms pusgada, bet tieši tagad ir kļuvis ļoti aktuāls? Tā pat, kas notiek ar dokumentiem, kuri atradās pie bijušā darbinieka? Pat ja nepieciešamā informācija kaut kur ir pieejama, tās meklēšanai darbinieki bieži vien patērē daudz laika, kuru varētu veltīt svarīgāku darba uzdevumu pildīšanai.

Vairums uzņēmumu maldīgi uzskata, ka tikai ar lielām investīcijām un laika ieguldījumu var izvairīties no šiem riskiem, taču retais uzņēmums aizdomājas, cik patiesībā izmaksā nevērība pret biznesa informācijas haosu.

Uzņēmumos, kuros tiek nodrošināta informācijas pārvaldība un biznesa procesu kontrole, ieguvumi ir acīmredzami. Galvenais priekšrocības faktors mūsdienu konkurencē ir uzņēmuma efektīva pārvaldība. Digitālās informācijas apmaiņai, glabāšanai un piekļuvei ik dienu tiek izvirzītas arvien stingrākas prasības, tādēļ efektīvas pārvaldības vajadzības var izpildīt tikai progresīvie ECM (uzņēmumu satura pārvaldības) risinājumi, kuri apvieno uzņēmumā notiekošos procesus un pasargā no jau minētajām riska problēmām – saka Žilvins Saltanavičus, UAB  „Konica Minolta Baltia” IT un ECM risinājumu attīstības vadītājs.

Konica Minolta Baltia, paplašinot savu darbību, sāk piedāvāt ECM risinājumus un pakalpojumus, kuri būtiski palielina uzņēmuma darbības efektivitāti. Konica Minolta Baltia piedāvā ne tikai ECM audita un  konsultēšanas pakalpojumus, bet arī palīdz ieviest un īstenot satura pārvaldības vīziju un stratēģiju, piedalās gan darbības plāna izstrādē, gan īstenošanā. Tas ir salīdzinoši jauns skatījums uz uzņēmumu satura pārvaldību, kur galvenā uzmanība tiek veltīta nevis informācijas sistēmām, bet uzņēmuma procesu optimizācijai un kontrolei. Informācijas sistēma kļūst par instrumentu, nevis mērķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko