Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Izglītības skandāla dēļ no amata atkāpjas Yahoo! izpilddirektors

No amata atkāpies ASV interneta kompānijas Yahoo! izpilddirektors Skots Tompsons (Scott Thompson), kurš tika vainots, ka, stājoties darbā kompānijā, sniedzis nepatiesas ziņas par savu izglītību, vēsta aģentūra Reuters. Par pagaidu izpilddirektoru iecelts Yahoo! mediju vadītājs Ross Levinsons.

Jāatgādina, ka maija sākumā viena no Yahoo! akcionāriem, kompānijas Third Point (pieder 5,8% akciju) vadītājs Deniels Lēbs (Daniel S. Loeb) publiski paziņoja, ka S. Tompsonam nav bakalaura diploma datorzinātnēs, kā apgalvots viņa biogrāfijā Yahoo! interneta vietnē un dokumentos, kas nosūtīti ASV Biržu un vērtspapīru komisijai (SEC). D. Lēbs pieprasīja nomainīt S. Tompsonu Yahoo! vadītāja postenī, norādot, ka nepatiesa informācija par uzņēmuma vadītāja izglītību iedragā investoru uzticībai kompānijai.

Sākotnēji S. Tompsons noliedza, ka būtu maldinājis Yahoo! akcionārus, taču beigās atzina, ka viņam ir tikai bakaulaura grāds grāmatvedībā, bet ne datorzinātnēs, un atkāpās no amata. Viņa oficiālajā biogrāfijā bija norādītas abas šīs izglītības.

S. Tompsons par Yahoo! Izpildirektoru kļuva šī gada janvārī, nomainot Kerolu Bartcu (Carol Bartz). Pirms tam S. Tompsons ieņēma vecākā viceprezidenta un galvenā tehnoloģiskā direktora posteņus eBay apakšvienībā PayPal. Kā maija sākumā vēstīja izdevums Business Insider, vēl strādājot PayPal, S. Tompsona oficiālā biogrāfija saturēja informāciju, ka viņš ieguvis bakalaura grādu arī datorzinātnēs.

Jāpiebilst, ka līdz ar S. Tompsona atkāpšanos no amata Yahoo! Nāksies meklēt jau sesto izpilddirektoru piecu gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko