Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izveidots iestāžu un uzņēmumu – eParaksta lietotāju, saraksts

Droša elektroniskā paraksta pakalpojuma sniedzējs VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC) ir izveidojis uzņēmumu un iestāžu, kas 2011.gadā visvairāk parakstījušas dokumentus ar drošu elektronisko parakstu un lietojušas laika zīmogu, TOP 10.

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši gan privātā sektora uzņēmumi , gan valsts iestādes, turklāt salīdzinājumā ar 2010.gadu pirmajā desmitniekā ir jau četri komercuzņēmumi . „E-lietvedība un oficiāla elektroniska saziņa kļūst par arvien vairāk uzņēmumu un organizāciju ikdienu, ļaujot ne vien iestādes resursus izmantot lietderīgāk, bet arī klientu apkalpošanu un darījumu kārtošanu veikt daudz efektīvāk un mūsdienīgāk,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Tāpat kā 2010. gadā, arī pērn eParakstīšanas un laika zīmogu lietojuma skaitā līdera pozīcijas ir saglabājusi IF Apdrošināšana. 2011.gada laikā uzņēmums ar drošu elektronisko parakstu un parakstījis gandrīz 200000 dokumentu, kas ir par 60000 dokumentu vairāk nekā 2010.gadā.

If Apdrošināšana eParaksta risinājumu izmanto apdrošināšanas polišu pārdošanā Internetā, mērķtiecīgi attīstot šo virzienu kā perspektīvu klientu piesaistes un apkalpošanas kanālu. „Šādi If Apdrošināšana spēj sasniegt klientus jebkurā Latvijas vietā, kur ir internets. Turklāt mūsu klientiem ir garantija, ka elektroniskais dokuments ir juridiski derīgs un apdrošinātājs uzņemas atbildību par saviem solījumiem un piedāvāto pakalpojumu. Bez eParaksta apdrošināšanas pakalpojumi Latvijā vēl joprojām būtu pagājušā gadsimta līmenī, kad vienīgā iespēja iegūt apdrošināšanas polisi bija doties uz apdrošinātāja biroju vai satiekoties ar pārstāvi un fiziski parakstot polisi,” uzskata If Apdrošināšana IT daļas vadītājs Jānis Kesteris.

Arī otro pozīciju laika zīmogu lietojumu ziņā tāpat kā 2010.gadā saglabājusi Itella information, kam seko Valsts ieņēmumu dienests, Rīgas Dome, Ergo Latvija, Uzņēmumu reģistrs, Valsts zemes dienests, LVRTC, Linstow un Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija.

2011. gadā būtiskākais droša elektroniskā paraksta un laika zīmoga lietošanas reižu pieaugums ir Valsts ieņēmumu dienestam, kura amatpersonas 2010.gadā eParakstu izmantojušas 3820, bet pērn jau 46 596 reizes. Tāpat četras reizes palielinājies eParaksta izmantošanas reižu skaits Valsts zemes dienestā, bet gandrīz trīs reizes biežāk eParaksts izmantots Rīgas Domē un LR Uzņēmumu reģistrā.

Kopumā 2011.gadā eParaksts un laika zīmogs izmantots 803585 reizes, bet dokumentu, kas parakstīta ar drošu elektronisko parakstu pārbaude notikusi 3 821727.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko