Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jaunais HTC One viedtālrunis

Nupat, 19. februārī, vērienīgā prezentācijā Londonā, vairākiem simtiem žurnālistu no visas pasaules klātesot, HTC prezentēja jaunu viedtālruni, atjaunoto HTC flagmani – HTC One.

Uzņēmuma vadītājs, Pīters Čou prezentācijas ievadu uzsāka, norādot uz jauniem viedtālruņu lietošanas paradumiem, kas lietotājiem ir radušies gan ar pieredzi, gan ar jaunu aplikāciju pieaugumu. Tādējādi HTC ir nonācis pie kā jauna, ko piedāvāt lietotājiem, nedzenoties pakaļ citiem. Un tas ir HTC One. Pīters Čou uzsvēra, cik svarīgi ir, zinot lietotāju vēlmes un paradumus, piedāvāt to, ko tie vēlas redzēt savā tālrunī jau rītdien. Kā cilvēki tos lietos? Jāsāk ir ar faktiem, piemēram, to, ka lietotāji publicē triljoniem faktu no saviem viedtālruņiem, tiem ir svarīgi ne tikai uzzināt ko jaunu, bet arī dalīties tajā, kas notiek tiem apkārt. Tie ir gan sociālie tīkli, gan lietotāju intereses. Un lietotāji ir ļoti dažādi.

Šajā gadījumā HTC atbilde uz lietotāju vēlmi izzināt pasauli, ir HTC BlinkFeed - dati ko tālrunis lietotājiem piedāvās no vairāk nekā 1400 dažādiem avotiem. Tajā skaitā arī sadarbība ar AOL un citiem satura radītājiem. Tims Armstrongs, AOL vadītājs prezentācijā īpaši uzteica izveidojušos sadarbību, kuras rezultātā HTC lietotājiem tiks piedāvāts saturs tieši telefonā, atbilstoši lietotāju interesēm. Bez AOL tiks straumēts arī engadget un citu blogu, žurnālu, avīžu, tajā skaitā The Huffington Post un cits saturs. Nav vērts uzskaitīt visus, katrs varēs atlasīt ziņu plūsmu atbilstoši savām interesēm.

Tie no jums, kas jau ir pazīstami ar līdzīgiem servisiem, piemēram FlipBoard, zinās, ka sākumā ir jāatzīmē savas intereses vai atslēgas vārdi un tālrunis, jeb BlinkFeeb aplikācija atlasīs jaunumus no visas pasaules tieši šajās jomās.

Cits pieminams jauninājums ir HTC One audio vizuālo iespēju uzlabojums. Ja atceramies, jau vairāk nekā gadu atpakaļ tika izveidota sadarbība ar Beats Audio. Tagad HTC One ir iebūvējis īpašu skaņas pastiprinātāju un uz priekšu vērstas stereo skandas. Arī atskaņošanas aplikācija ir jauna, tā prot atskaņot saturu no mākoņpakalpojumiem un piedāvā arī animāciju mūzikas atskaņošanas laikā. HTC tālrunim ir divi divkanālu mikrofoni, lai gan sarunas kvalitāte, gan lietotāju uzņemtais video būtu ar augstāku kvalitāti. SenseVoice – ar šo risinājumu HTC One ir izveidots interesants skaņas analīzes un slāpēšanas risinājums, kas ļaus lietotājam sarunāties pa telefonu, pat atrodoties koncertā.

Savukārt SenseTV ļauj atskaņot saturu mājas kinozālē, rādot to uz televizora un plūsmojot mājas skandās. Arī HTC One ir pieejama 88 grādu platleņķa kamera, kas ļauj uzņemt plašāka redzesloka attēlus. Protams, ar uzņemtajiem attēliem uzreiz var arī dalīties sociālajos tīklos. Interesanti, ka HTC ir izlēmis nepiedalīties pieaugošo megapikseļu karā, bet gan samazinot kopējo skaitu, palielinājis sensorus, lai uzlabotu attēla kvalitāti, uzsverot, ka jaunie sensori esot par 300% gaismjūtīgāki, kas ļauj uzņemt labākus attēlus tumšos laika apstākļos.

Jaunums ir HTC Zoe serviss, kas ļauj uzfilmētu materiālu automātiski apstrādāt, piemeklējot mūziku un pārveidojot par gataviem video klipiem. Atliek vien koplietot rezultātu, kura izveide datorā montāžas programmā būtu prasījusi daudzas stundas!

Tālruņa korpuss ir veidots no alumīnija, turklāt antenas ir iebūvētas iekšā pašā alumīnija korpusā, sekojoši lietotājiem nav sataustāmas atšķirības korpusa materiālos. Noapaļots aizmugurējā vāka dizains tālruņa sānus atstāj vien 4 mm platus. Ņemot vērā iPhone panākumus tieši korpusa dizainā, arī HTC, atjaunojot One, ir pievērsis īpašu uzmanību korpusam, lai tas izskatītos labi. Alumīnija aizmugure, stikla priekša un „pīrāgam” pa vidu ir neslīdošs gumijots materiāls, lai tālrunis neizslīdētu no rokām.

Zīmīgi, ka atšķirībā no konkurentiem, HTC One tālrunis tiks piedāvāts vienlaicīgi vairāk nekā 80 valstīs uzreiz, sākot ar martu, tajā skaitā arī Latvijā. Mobilie operatori visā pasaulē jau meklē jaunus tālruņus, ko piedāvāt Apple un Samsung piedāvājuma nogurdinātajiem un, iespējams, viegli izlepušajiem lietotājiem. HTC One var būt šāds tālrunis. Neskatoties uz to, ka saskaņā ar Gartner datiem, HTC tirgus daļa pasaulē ir nokritusies no 2,4 procentiem uz 1,8 2012. gadā, HTC nākotnē skatās visai optimistiski. HTC marketinga vadītājs Bendžamins Ho laikrakstam Financial Times ir atzinis, ka šis nav tikai jauna tālruņa, bet gan visa zīmola atjaunošanas brīdis.

Tehniskie parametri:

Platforma: HTC BlinkFeed ar jau ierasto HTC Sense ar Android bāzi

Kamera: HTC UltraPixel. F2.0 ar optisko attēla stabilizāciju. 2.1 Mp frontālā kamera, 88 grādu redzesloka leņķis, 1080p video

Tālruņa biezums: 9 mm platākajā vietā, 4 mm sānos

Ekrāns: 4,7 collas. HD 1080p. 468 ppi izšķirtspēja. Gorilla Glass 2 stikls

Procesors: Qualcomm Snapdragon 600, četrkodolu 1,7Ghz procesors

Atmiņa: 2GB operatīvā. Pieejams ar 32 vai 64 GB atmiņu ar 25 GB Dropbox mākoņdziņa plānu

Akumulators: 2300 mAh

Tīkls: 4G LTE, 3G

NFC: iebūvēts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko