Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jaunais Kaspersky Mobile Security: interneta maksājumi no viedtālruņa ir kļuvuši vēl drošāki

Kaspersky Lab Latvijas tirgū piedāvā mobilās programmas Kaspersky Mobile Security, kas paredzēta operētājsistēmas Android pārvaldītu viedtālruņu aizsardzības nodrošināšanai, jauno versiju. Lietotājiem šajā risinājumā tagad ir pieejami jauni aizsardzības līdzekļi, tostarp iespēja bloķēt inficētas un pikšķerēšanas vietnes, ko ļaundari izmanto informācijas zagšanai.

Moderno viedtālruņu iespējas jau sen pārsniedz vienkāršu piezvanīšanu un apmaiņu ar īsziņām. Pēc Kaspersky Lab pasūtījuma 2012.gadā Harris Interactive veiktajā pētījumā iegūtie dati liecina, ka 26% lietotāju mobilo ierīču atmiņā glabā personiskos dokumentus, 53% tās izmanto, lai piekļūtu e-pastam, 47% no mobilajām ierīcēm sazinās sociālajos tīklos. Kopumā 62% viedtālruņu īpašnieku visā pasaulē regulāri lieto mobilo ierīci, lai piekļūtu internetam, Krievijā šis rādītājs tagad ir sasniedzis 70%. Ar Kaspersky Mobile Security viedtālruņa īpašnieks var būt pārliecināts, ka mobilā ierīce un tās atmiņā saglabātā informācija ir droši aizsargāta.

Kaspersky Lab atjauninātais risinājums izmanto ne tikai pretdarbības kaitīgajām programmatūrām tradicionālās metodes, bet arī heiristisko analīzi un mākoņtehnoloģijas. Lietojumprogrammas mijiedarbība ar drošības mākoņsistēmu palielina reakcijas ātrumu uz jaunu kaitīgo programmatūru parādīšanos un ļauj operatīvi atjaunināt informāciju par kaitīgām tīmekļa vietnēm. Papildu aizsardzību sniedz nevēlamu zvanu un īsziņu filtrs, kā arī jaunais tīmekļa filtrs, kas ļauj bloķēt inficētas un pikšķerēšanas vietnes. Tas viss nodrošina maksimālu aizsardzību pret mobilajiem apdraudējumiem, kas vairākkārt ir pierādīts neatkarīgā testēšanā. Piemēram, vairāk nekā četrdesmit izstrādājumu vidū, kurus 2012.gada sākumā pārbaudīja testēšanas laboratorija AV-Test, Kaspersky Mobile Security bija viena no tikai trim lietojumprogrammām, kas spēja atklāt visas kaitīgās programmatūras.

Aizsardzībai pret nevēlamu saziņu Kaspersky Mobile Security ir paredzēts «baltais» un «melnas» abonentu saraksts. Turklāt lietojumprogramma nodrošina personiskās informācijas neaizskaramību, slēpjot no svešām acīm ienākošo un izejošo zvanu, kā arī īsziņu vēsturi un kontaktpersonu saraksta ierakstus. Ja nepieciešams, var iestatīt šīs informācijas automātisku aizsardzību pēc noteikta laika vai attālināti padarīt to nepieejamu, nosūtot uz viedtālruni īsziņu ar komandu. Lietojumprogramma var selektīvi dzēst jebkādu ierīces atmiņā saglabāto informāciju, bet vajadzības gadījumā veikt pilnīgu datu dzēšanu.

Kaspersky Mobile Security ievērojami palielina izredzes atgūt nozaudētu vai nozagtu ierīci. Saņēmusi īsziņu ar komandu, lietojumprogramma var noteikt viedtālruņa atrašanās vietu, izmantojot datus, kas iegūti no GPS moduļa, mobilo sakaru bāzes stacijām vai tuvējā Wi-Fi tīkla, un pārsūtīt šo informāciju īpašniekam. Ja ļaundaris ierīcē nomaina SIM karti, SIM kontroles funkcija automātiski to bloķē un pa e-pastu paziņo likumīgajam īpašniekam jauno tālruņa numuru.

«Mobilo apdraudējumu daudzums nepārtraukti pieaug, un līdz ar to palielinās arī iespēja inficēt ierīci un zaudēt svarīgu informāciju. Atjauninātais Kaspersky Mobile Security aizsargā ne vien no kaitīgajām programmatūrām, bet arī no bīstamām vietnēm, tostarp no tādām, kas tiek izmantotas internetbanku datu zagšanai. Lai ar kādu apdraudējumu saskartos lietotājs, Kaspersky Mobile Security vienmēr palīdzēs aizsargāt viņa datus no zādzības, bet ierīci– no inficēšanas,» sacīja Kaspersky Lab vecākais mobilo risinājumu izstrādes vadītājs Viktors Dronovs.

Latvijas tirgū Kaspersky Mobile Security var iegādāties elektroniskās licences veidā tīmekļa vietnē www.kaspersky.lv. Risinājums nodrošina mobilās ierīces aizsardzību vienu gadu un ir saderīgs ar operētājsistēmu Android 2.2–2.3 un 4.0 pārvaldītiem viedtālruņiem. Cena – 17,96lati. Derīgas licences īpašnieki varēs saņemt atjauninājumu bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko