Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Kā apvienot “zaļo” un ekonomisko dzīvesveidu

Mūsdienās, kad daudz tiek diskutēts par globālo sasilšanu un vides aizsardzību, “zaļais” dzīvesveids iemanto arvien lielāku popularitāti. Patērētāji visā pasaulē pievērš lielu uzmanību tam, vai viņu izvēlētās preces un pakalpojumi neapdraud planētu. Tomēr, ņemot vērā ekonomisko lejupslīdi, pircēji ir sākuši pievērst lielāku uzmanību cenai, regulāri upurējot vides aizsardzību par labu dzīves standartu saglabāšanai.

Parasti videi draudzīgs dzīvesveids tiek saistīts ar papildu izmaksām mājsaimniecībai, jo “zaļās” preces un pakalpojumi bieži maksā dārgāk. LG Electronics (LG) sev ir izvirzījusi mērķi parādīt cilvēkiem, kā viņi var palīdzēt saglabāt apkārtējo vidi, būtiski nemainot savu pašreizējo dzīvesveidu vai maka biezumu.

Videi draudzīgi produkti nav tikai tie, kuru ražošanā netiek izmantotas bīstamas vielas, vai tādas, kas iegūtas videi nekaitīgā veidā. Videi draudzīgi produkti ir arī energoefektīvi un ļauj patērētājiem piekopt vidi saudzējošu dzīvesveidu un arī ietaupīt.

Sadzīves tehnika

LG piedāvā videi draudzīgu sadzīves tehnikas klāstu. Uzņēmuma ražotās veļas mazgājamās mašīnas patērē mazāk ūdens un elektroenerģijas, ledusskapji nodrošina jaunas energoefektīvas glabāšanas iespējas, un LG cepeškrāsnis nodrošina ātrāku ēdiena pagatavošanu, tādējādi samazinot elektroenerģijas patēriņu un sniedzot iespēju ietaupīt līdzekļus un saudzēt vidi. LG arī piedāvā otrreizējās pārstrādes un izstrādājumu atpakaļpieņemšanas programmas, lai palīdzētu patērētājiem atbrīvoties no vecām elektroprecēm drošā un atbildīgā veidā.

Padomi: darbiniet veļas mazgājamo mašīnu pilnībā piepildītu, un kad vien iespējams, mazgājiet veļu ar aukstu ūdeni. Visas LG veļas mašīnas ir augstas efektivitātes veļas mašīnas, kas ļauj samazināt elektroenerģijas izmaksas un ūdens patēriņu, turklāt īpaša mazgāšanas programma ļauj iegūt patiesi lieliskus rezultātus, pat mazgājot ar aukstu ūdeni. Tāpat mēģiniet izmantot plīts degļu virsmai piemērotus atbilstoša izmēra katlus. Jo katls ar 15 cm diametru uz 20 cm diametra degļa lieki patērē vairāk nekā 40% degļa karstuma.

Elektronika

LG ražotās augstākās klases mājas izklaides ierīces ir arī nozares līderi vidi saudzējošo funkciju ziņā.Piemēram, 55 collu OLED televizors ne tikai pārsteidz ar patiesi spilgtu un reālu attēlu, bet tas ir arī vidi saudzējošs. OLED televizora struktūra novērš fona gaismas nepieciešamību, un tādējādi patērējot daudz mazāk enerģijas nekā konkurējošās sistēmas.

Interesanti, ka lielāks ne vienmēr nozīmē lielāku enerģijas patēriņu, ja runa ir par LG televizoriem. LG ražotajam 84 collu televizoram ir maksimālas energotaupības režīms, kas samazina enerģijas patēriņu par 70 procentiem, salīdzinot ar līdzīga veida televizoriem. Turklāt patērētāji var vēl vairāk uzlabot energoefektivitāti, atsakoties no fantoma jaudas — tā ir elektroenerģija, ko sadzīves tehnika vai elektroniska ierīce patērē pat tad, kad tā ir izslēgta. Fantoma jaudas izmaksas var būt ļoti ievērojamas - saskaņā ar ASV Kornela Universitātes datiem, televizoru, mobilo tālruņu lādētāju, mikroviļņu krāšņu un kafijas automātu kontaktdakšu atstāšana rozetēs gada laikā var palielināt vidēja lieluma mājsaimniecības elektrības rēķinu par 510%.

Padoms: iegādājoties preces mājai vai birojam, izvēlieties preces ar ENERGY STAR sertifikātu, jo tās patērē mazāk enerģijas, nesamazinot darbības kvalitāti. Vairāk nekā 100 LG ierīcēm dažādās kategorijās — no televizoriem un datoru monitoriem līdz ledusskapjiem, veļas mazgājamām mašīnām un gaisa kondicionēšanas sistēmām — ir piešķirts ENERGY STAR 2013. gada visefektīvāko izstrādājumu ser
tifikāts. Par visenergoefektīvākajiem izstrādājumiem tiek atzīti labākie no labākajiem, kas ieguvuši ENERGY STAR sertifikātu katrā kategorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko