Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Kaspersky Endpoint Security 8 – laboratorijas AV-Test jaunā pētījuma līderis

Neatkarīgā laboratorija AV-Test ir paziņojusi 2012. gada novembrī un decembrī veiktā aizsardzības risinājumu pētījuma rezultātus. Pagājušā gada pēdējā pārbaude vēlreiz pierādīja Kaspersky Lab izstrādājumu augsto kvalitāti: Kaspersky Endpoint Security 8 ievērojami pārspēja visus konkurentus un tika atzīts par labāko korporatīvo produktu, savukārt risinājums mājas lietotājiem Kaspersky Internet Security 2013 kopvērtējumā ieņēma otro vietu.

Testēšanā piedalījās pasaules vadošo piegādātāju 8korporatīvie un 25mājas lietotāju risinājumi. Lai novērtētu izstrādājumus, AV-Test eksperti bija sagatavojuši vairākus testus, ko iedalīja trijās grupās: aizsardzība pret aktuālajiem apdraudējumiem (Protection), spēja attīrīt inficētu sistēmu (Repair) un lietojamība (Usability).

Veicot pirmās grupas testus, laboratorijas AV-Test eksperti imitēja uzbrukumu datoram: atvēra aizdomīgus pielikumus, apmeklēja inficētas vietnes vai kopēja kaitīgas datnes no ārējās ierīces. Instalētajam aizsardzības risinājumam bija jāatklāj un jābloķē visi apdraudējumi.

Otrās grupas testi tika veikti jau inficētā operētājsistēmā, kas satur 43 dažādus kaitīgos objektus. Katram testa dalībniekam bija jāatklāj apdraudējums, jālikvidē kaitīgās programmatūras aktīvās sastāvdaļas un jānovērš sistēmas inficēšanas sekas.

Pēdējās grupas testi izvērtēja aizsardzības risinājuma ietekmi uz sistēmas veiktspēju. Šajā grupā AV-Test eksperti bija iekļāvuši arī aizsardzības viltus trauksmju pārbaudījumus, instalējot likumīgas programmas un veicot pilnu sistēmas pārbaudi.

Visos testos kopā Kaspersky Endpoint Security 8 ieguva 15,5 punktus no 18 iespējamiem un kopvērtējumā ieņēma pirmo vietu, ievērojami apsteidzot citus dalībniekus– otrās vietas ieguvējs saņēma tikai 13,5punktus. Īpaši izcilus rezultātus Kaspersky Lab korporatīvais produkts uzrādīja Repair grupas testos, atklājot pilnīgi visus sistēmā sastopamos apdraudējumus un iegūstot maksimāli iespējamos sešus punktus, ko neizdevās panākt nevienam citam izstrādājumam.

Mājas lietotājiem domātais risinājums Kaspersky Internet Security 2013 pētījumā ieguva 16 punktus un no testa līdera atpalika tikai par puspunktu. Testēšanas gaitā Kaspersky Lab izstrādājums uzrādīja izplatītu apdraudējumu atklāšanas maksimālo līmeni – 100%. Turklāt inficētas sistēmas attīrīšanas testā Kaspersky Internet Security 2013 prata atklāt visas datorā iekļuvušās kaitīgās programmatūras un likvidēt lielāko daļu bīstamo objektu.

Kopumā abi Kaspersky Lab risinājumi– gan korporatīvais, gan mājas lietotāju– kārtējo reizi nodemonstrēja augstu darbības kvalitāti un sekmīgi izturēja laboratorijas AV-Test 2012.gada pēdējo sertifikāciju.

«Kaspersky Lab mājas un korporatīvais risinājums jau vairākkārt ir ieņēmis līderpozīcijas neatkarīgās laboratorijas AV-Test pētījumos. Mums ir īpaši patīkami, ka jaunajā pētījumā Kaspersky Endpoint Security 8 saņēma augstāko iespējamo novērtējumu sarežģītajos un svarīgajos Repair grupas testos. Tas apliecina, ka mūsu izstrādājums nevainojami tiek galā pat ar tām kaitīgajām programmatūrām, kas jau nonākušas lietotāja datorā, un sekmīgi likvidē visas sistēmas inficēšanas sekas, tādējādi atbilstot aizsardzības programmatūru lietotāju visstingrākajām prasībām,» testēšanas rezultātus komentēja Kaspersky Lab Antivīrusu pētījumu laboratorijas vadītājs Oļegs Išanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko