Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kaspersky Lab interneta drošības padomi atvaļinājumam

Dodoties atvaļinājumā, mēs bieži vien ņemam līdzi datoru vai viedtālruni, lai arī atpūšoties nezaudētu saikni ar internetu, taču mēs ne vienmēr domājam par to, ka, izmantojot neaizsargātus tīklus, lietotājs var kļūt par kibernoziedznieku upuri. Kaspersky Lab eksperti ir sagatavojuši padomus tiem, kas dodas atvaļinājumā ar interneta savienojumu.

«Galvenais, lai aizsargātu savu informāciju un datoru vai viedtālruni, kad izmantojat tos atvaļinājuma laikā, ir laba izpratne par informācijas drošību. Ja jūs nevarat pilnīgi uzticēties tīklam, kas ir tipiski, veicot savienojumu no nepazīstamiem piekļuves punktiem, ir īpaši piesardzīgi jāizturas pret to, kādus datus jūs «palaižat pasaulē». Šādos apstākļos nekad nevajag ievadīt konfidenciālu informāciju, piemēram, reģistrācijas datus, internetbankās un citās maksājumu sistēmās. Labāk papildus piesargāties, nekā palikt ar tukšu bankas kontu,» norādaKaspersky Labvadošais antivīrusu eksperts Deniss Masļeņņikovs, piebilstot, ka drošai konfidenciālās informācijas aizsardzībai ir nepieciešams arī izveidot tās šifrētu rezerves kopiju citā datu nesējā.

Tieši atvaļinājuma laikā ir īpaši svarīgi izmantot datoru ar efektīvu aizsardzības sistēmu pret interneta apdraudējumiem. Tam ir jābūt kompleksam risinājumam, kurā bez pamata funkcijām (aizsardzības no kaitīgajām programmatūrām) ir ietverti arī tīkla aizsardzības moduļi, proti, ugunsmūris un lietojumprogrammu aktivitātes filtrēšanas modulis. Parasti šāda līmeņa aizsardzību nodrošina risinājumi, kas atbilstInternet Securityklasei, piemēram,Kaspersky Internet Security.

Turklāt pirms došanās ceļā ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka ir atjauninātas visas datorā izmantotās programmas, tostarp tās, kas paredzētas PDF datņu apskatei, kā arī interneta pārlūkprogrammas un tērzēšanas klienti. Atjauninājumi tiek veidoti, lai aizlāpītu programmu ievainojamības un uzlabotu datora aizsardzību pret uzbrukumiem. Personiskajai drošībai ir ļoti svarīgi vienmēr instalēt šos atjauninājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko