Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Kaspersky Lab uzsāk septiņu vulkānu iekarošanu

Kaspersky Lab informē par jauna ģeogrāfiskā projekta — ekspedīciju sērijas «7 vulkāni» — uzsākšanu. Pazīstamā alpīniste Olga Rumjanceva kļūs par pirmo sievieti, kura gada laikā vienatnē uzkāps septiņu visaugstāko vulkānu virsotnēs, kas atrodas visos kontinentos.

Pirmā ekspedīcija startēja 11.janvārī Antarktīdā, kur alpīniste uzkāps 4181–4285metrus augstajā Sidlija kalnā. Šis milzīgais, ar sniegu klātais vulkāns ir visaugstākais un grandiozākais no pieciem vulkāniskajiem Izpildkomitejas grēdas kalniem Mērijas Bērdas Zemē. Pēc tam drosmīgo ceļotāju gaida ne mazāk grūti pārbaudījumi. Viņa plāno uzkāpt Kilimandžāro (Tanzānijā), Giluvē (Papua-Jaungvinejā), Damāvandā (Irānā), Elbrusā (Krievijā), Orisabas smailē (Meksikā) un Ohos del Salado (Čīlē/Argentīnā). Visi šie alpīnisma maršruti tiek uzskatīti par vieniem no visgrūtākajiem pasaulē.

«Tas bija mans kvēlākais sapnis. Esmu piedzīvojumu meklētāja, man patīk pētīt un darīt to, ko pirms manis neviens nav darījis. Jo grūtāks uzdevums, jo azartiskāk ķeros pie tā izpildes!» sacīja Olga pirms savas pirmās ekspedīcijas. «Esmu ļoti pateicīga Kaspersky Lab par palīdzību šī plāna un mana sapņa īstenošanā.»

Olga ir dzimusi Tverā. Par kalniem sapņojusi kopš jaunības: nodarbojusies ar kalnu tūrismu un alpīnismu. Virsotņu iekarošanu sākusi ar maršrutiem Kaukāzā, Hibīnos un Vidusāzijā. Ieguvusi pirmo kategoriju alpīnismā un bijusi MVU alpīnistu kluba direktore. 2008.gadā Olga pārvērta savu aizraušanos par nodarbošanos un kļuva par profesionālu gidi. Viņas karjerā ir uzkāpšana daudzās virsotnēs visos kontinentos.

«Vieni no mūsu uzņēmuma pamatjēdzieniem ir «personīgie sasniegumi» un «vēlme uzvarēt»,» norādīja Kaspersky Lab ģenerāldirektors Jevgeņijs Kasperskis. «Mēs esam pārliecināti, ka cilvēks var daudz sasniegt, ja viņš ir patiesi uzticīgs savam sapnim. Olga un viņai līdzīgie ir īsti uzvarētāji. Viņa dodas uz savu mērķi, neraugoties uz šķēršļiem. Tieši tas vieno mūs un Olgu, un es ticu, ka viņas sasniegumi iedvesmos visus mūsu lielā, starptautiskā uzņēmuma darbiniekus.»

Kaspersky Lab ne pirmo reizi atbalsta pazīstamu dabas pētnieču drosmīgos pasākumus visā pasaulē. 2012.gada sākumā, pateicoties uzņēmuma atbalstam, britu pētniece Felisitija Astone kļuva par pirmo sievieti vēsturē, kas vienatnē šķērsojusi Antarktīdu, tādējādi uzstādot pasaules rekordu. Pirms tam, 2009.gada novembrī, Kaspersky Lab atbalstīja sieviešu Polāro ekspedīciju, kas notika, atzīmējot 60.gadadienu kopš nodibināta Nāciju Sadraudzība— starptautiska suverēnu valstu apvienība, kurā ietilpst Apvienotā Karaliste un gandrīz visas tās bijušās kolonijas, domīnijas un protektorāti. Šajā projektā piedalījās Brunejas, Kipras, Ganas, Indijas, Jamaikas, Jaunzēlandes, Singapūras un Apvienotās Karalistes pārstāves, kas veica vairāk nekā 900km garu pārgājienu ar slēpēm no Antarktīdas piekrastes līdz Dienvidpolam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko