Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs visupirms izvērtē telefona ražotāju un dizainu

Puse jeb 55% Latvijas respondentu ir atzinuši, ka, iegādājoties jaunu mobilo telefonu, savu izvēli balsta, izpētot, pirmkārt, telefona ražotājus un dizainu, mazu uzmanību pievēršot izpētei par mobilā telefona iespējām un funkcijām, secināts mobilo iekārtu mazumtirdzniecības zīmola "Trodeks" veiktajā pētījumā par mobilo telefonu lietošanas paradumiem Latvijā.

Pētījumā konstatēts, ka tikai 14% respondentu ir svarīgs jaunā mobilā telefona baterijas darbības ilgums, 6% telefona izturība pret triecieniem, savukārt 10% respondentu noteicošais, iegādājoties jaunu mobilo telefonu, ir telefonā pieejamās aplikācijas.

„Pētījuma rezultāti iezīmē jaunas tendences patērētāju mobilo telefonu iegādē. Mobilo telefonu populārie zīmoli iespaido patērētāju izvēli. Jāatzīst, ka bieži vien arī patērētājiem nākas vilties pieņemtajā izvēlē par telefona iegādi, jo iegādātais produkts neatbilst patērētāja vajadzībām.” norāda Rinalds Kalniņš, „Trodeks” Tirdzniecības dienesta direktors, aicinot izvērtēt ne tikai mobilā telefona ražotājus un dizainu, bet arī citus mobilā telefona aspektus, konsultējoties pie tehnoloģiju ekspertiem, draugiem, ģimenes locekļiem un iekārtu pārdevējiem.

Divas trešdaļas jeb 68% respondentu ir atdzinuši, ka jaunu mobilo telefonu iegādājas tikai gadījumos, kad saplīsis vecais telefons. Citi iemesli tam, kādēļ cilvēki maina savus mobilos telefonus ir visdažādākie – daļa respondentu (14%) maina mobilos telefonus, jo ir iznācis jauns un/vai uzlabots mobilā telefona modelis, daļa respondentu (8%) izmanto izdevīgas mobilo telefonu akcijas, visbeidzot neliela daļa (2%) respondentu mobilos telefonus maina draugu un paziņu iespaidoti.

„Aptaujas dati kopumā liecina, ka patērētāji ir gatavi mainīt mobilos telefonus, maksājot lielāku naudas summu. Vairums Latvijas iedzīvotāju mobilos telefonus izpēta tikai pirkšanas procesā, pirms tam neveicot lielu analīzi par mobilo telefonu iespējām. Lai spētu noteikt savām vajadzībām atbilstošu mobilo telefonu, rekomendēju iepazīties ar mobilo telefonu aprakstiem internetā, pakonsultēties pie pārdevējiem veikalā un nebaidīties uzdot visus sev interesējošos jautājumus, lai pēc mobilo telefonu iegādes patērētājs būtu apmierināts ar pirkumu un tas kalpotu tam mērķim, kam mobilais telefons ir bijis nepieciešams.” norāda Rinalds Kalniņš, „Trodeks” Tirdzniecības dienesta direktors.

„Trodeks” aptauja veikta internetā, aptaujājot 543 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko