Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijā nepilna mēneša laikā pārdots ap 900 jauno iPad planšetdatoru

Latvijā nepilna mēneša laikā, kopš sākta jaunākā Apple, Inc. planšetdatora iPad modeļa tirdzniecība, pārdoti aptuveni 900 jaunie iPad, atzina  datoru un informācijas tehnoloģiju preču tirgotāja un salicēja AS _Capital__ Apple _produktu līnijas vadītājs Hārdijs Sametis.Savukārt Apple produktu tirgotāja iDeal veikala vadītājs Mārtiņš Amtmanis uzskata, ka pārdoto_ iPad _skaits varētu būt ap 500.

Abi Apple tirgotāji teica, ka viņu aplēstie skaitļi attiecas uz tirgu kopumā, ne tikai uz viņu kompāniju pārdoto.Sametis uzskata, ka jaunā iPad tirdzniecības sākšanas ietekmē sarosījusies arī iepriekšējā iPad2 tirdzniecība, īpaši caur mobilo sakaru operatoriem, kuri ierīces piedāvāja uz nomaksu kopā ar datu pārraides pakalpojumu abonementu. Capital menedžeris uzskata, ka šādi pēdējās nedēļās varētu būt pārdoti ap 300 iPad2.Kopumā jaunā iPad tirdzniecības sākšanas izraisītā ažiotāžā Latvijā varētu būtu pārdoti līdz pat 1200 dažādu "iPad" modeļu, neskaitot tos Apple planšetdatorus, kas tikuši pirkti ārzemēs un ievesti valstī.Kā pārliecinājās Nozare.lv, Latvijas Mobilā telefona (LMT) mājaslapā tiek piedāvāts gan iPad2, gan vairāki jaunākā iPad modeļi par iemaksu viens lats, parakstoties uz kādu no datu plāniem. Arī_ Tele2 _mājaslapā ir līdzīgs piedāvājums gan par jaunāko iPad, gan iPad 2 un citu ražotāju, piemēram, Samsung un LG, ražotām planšetēm.Jau ziņots, ka uz kādu laiku Tele2 mājaslapā klienti pirms oficiālās tirdzniecības sākšanas Latvijā varēja iegūt vienu no jaunākā_ iPad _modeļiem, kas aprīkots ar 16 gigabaitu (Gb) iekšējo atmiņu un iespēju pieslēgties gan vietējiem bezvadu interneta tīkliem (WiFi), gan trešās paaudzes (3G) mobilā interneta tīklam (ar kādu no Tele2 datu plāniem).Vienlaikus ASV tirgus analītiķu firma _Display Search _raksta, ka Apple portatīvo un mobilo ierīču tirdzniecība pēc pārdoto vienību skaita šī gada pirmajā ceturksnī pieaugusi par 118%, salīdzinot ar situāciju pirms gada, un sasniedzot 17,2 miljonus vienību. No tām gandrīz 80% - vairāk nekā 13,6 miljoni vienību - bija iPad planšetdatori. Pārdoto_ iPad _skaits pasaulē pieaudzis par 162%, salīdzinot ar 2011.gada pirmo ceturksni.Display Search ir analītiķu firma, kura galvenokārt pēta dažāda veida displeju, monitoru un datu ierīču ekrānu tirgus. Tā kā gandrīz visi datori, portatīvie datori un planšetdatori ir aprīkoti ar displejiem, dati par displeju ražošanu atspoguļo saražoto datu ierīču skaitļus, kuros displeji tiek iemontēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko