Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

LIKTA konferences fokusā – digitālais vienotais tirgus

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 15.gadskārtējās konferences, kas tiek rīkota šā gada 5. decembrī, galvenā tēma būs digitālais vienotais tirgus kā digitālās ekonomikas pamats. Tāpat asociācija izvērtēs nozares šā gada izaicinājumus un sasniegumus, noteiks svarīgākos uzdevumus nākotnei. Konferences laikā tiks godināti Latvijas IKT gada balvas „Platīna Pele 2013” laureāti.

Konferencē tiks diskutēts par Eiropas digitālā vienotā tirgus radīto ietekmi, ieguvumiem un riskiem Latvijai. Digitālā ekonomika būtībā nepazīst robežas, bet Eiropas digitālais vienotais tirgus ir sadrumstalots dalībvalstu noteikumu, to atšķirīgās piemērošanas un dažādās tirgus darbības dēļ. Tā piemēram, kopējie ieguvumi patērētāju labklājībā, ja e-komercijas īpatsvars palielinātos līdz 15 procentiem no kopējās ES mazumtirdzniecības un tiktu likvidēti vienotā tirgus šķēršļi, tiek lēsti aptuveni 204 miljardu eiro apmērā, kas atbilst 1,7 procentiem no ES IKP. Digitālais vienotais tirgus pavērtu nozīmīgas iespējas Latvijas IKT nozares un valsts ekonomikas kopējai attīstībai, tādēļ ir svarīgi apzināt šķēršļus un mērķtiecīgi strādāt pie tā izveides. LIKTA ir pārliecināta, ka tas ir vienlaikus gan lielisks instruments Latvijas konkurētspējas un efektivitātes paaugstināšanai, gan arī nopietns izaicinājums, kur mūs sagaida spēcīga sāncensība visas Eiropas un arī pasaules mērogā.

“ES digitālā vienotā tirgus izveide nenoliedzami veicinās Latvijas ražotāju un pakalpojumu sniedzēju eksporta potenciālu, konkurētspēju, kā arī radīs priekšnoteikumus jaunu inovāciju izstrādē. Tajā pašā laikā uzskatām, ka ES tirgus ir pārregulēts un pastāv daudz dažādu normatīvo ierobežojumu, tādēļ atbalstam tā deregulāciju. Jaunu regulēšanas pienākumu noteikšana nav pieļaujama, neatceļot un nepārskatot esošos pienākumus, pretējā gadījumā tiek bremzēta tehnoloģiju modernizācija un investīcijas,” veicamo darbu mērogus iezīmē LIKTA prezidente Signe Bāliņa. „Moderno tehnoloģiju infrastruktūras ziņā Latvija ir droši dēvējama par ES līderi, diemžēl mēs paši to piemirstam un nedarām zināmu citiem. Mūsu dalība digitālā vienotā tirgus radīšanā ir vienreizēja iespēja visai Eiropai nodemonstrēt savus sasniegumus IKT tehnoloģiju pielietojumā.”

Pasākumā uzstāsies un savu redzējumu par Latvijas un Eiropas digitālās ekonomikas attīstību paudīs augsta līmeņa valsts amatpersonas un IKT nozares līderi. Videouzrunu konferences dalībniekiem teiks Eiropas Komisijas viceprezidente un Digitālās programmas Eiropai komisāre Nēlija Krusa (Neelie Kroes). Tāpat tajā notiks darba grupu paneļdiskusija par vienotā digitālā tirgus ietekmi uz konkurētspēju un inovācijām. Digitālais vienotais tirgus ir kļuvis par Eiropas prioritāti, par kuru pārrobežu sadarbības kontekstā jau tika diskutēts Ziemeļu nākotnes forumā, kas šā gada sākumā notika Rīgā. Tāpēc LIKTA konferences mērķis ir aplūkot ar to saistītās konkrētas tēmas: elektronisko sakaru pakalpojumu vienotā tirgus jautājumus, uzticamību e-videi un e-prasmes, digitālo kanālu izmantošanu pakalpojumu piegādei, satura attīstību un citus jautājumus.

„Vienotais digitālais tirgus ir cieši saistīts ar Eiropas konkurētspējas potenciāla izmantošana, jo pēdējā laikā veiksmīgie interneta uzņēmumi tādi kā Google, eBay, Amazon un Facebook radušies ārpus Eiropas. Mūsu uzdevums ir stiprināt nozares izaugsmes perspektīvas Latvijā, tāpēc konferences galvenais uzdevums ir analizēt Eiropas tirgus plānoto reformu ietekmi uz Latviju, turklāt Latvija IKT ziņā ir labs piemērs: esam pirmajās vietās Eiropā interneta ātruma ziņā, bezmaksas WiFi pieejamībā, mums ir vienīgais Ziemeļeiropā drošais datu centrs,” atzīst Juris Gulbis, konferences galvenā atbalstītāja „Lattelecom” valdes priekšsēdētājs.

Konference tās dalībniekiem dod unikālu iespēju iegūt jaunāko informāciju par IKT inovāciju efektīvu izmantošanu valsts pārvaldē un biznesā; apgūt citu uzņēmumu un organizāciju pieredzi IKT risinājumu ieviešanā; satikties ar nozares vadošajiem spēlētājiem − partneriem un klientiem, valsts amatpersonām un IKT ekspertiem. Tāpēc kopā ar asociācijas biedriem konferencē tiek aicināti piedalīties arī valsts pārvaldes lēmumu pieņēmēji un atbildīgie par IKT politikas veidošanu, citu nozaru uzņēmumu vai organizāciju IT direktori un vadītāji, izglītības un pētniecības iestāžu vadītāji, pašvaldību vadītāji un vadošie speciālisti, nevalstisko organizāciju līderi, plašsaziņas līdzekļu un sociālo mediju pārstāvji.

Reģistrēties konferencei ir iespējams, aizpildot asociācijas mājaslapā atrodamo pieteikumu, līdz šā gada 15.novembrim. Kandidātus Latvijas IKT gada balvai „Platīna Pele 2013” iespējams pieteikt līdz 28.oktobrim. LIKTA 15.konferences "Digitālais vienotais tirgus" mājvieta būs “Radisson Blu Hotel Latvija” (zāle „Alfa”) Elizabetes ielā 55, Rīgā. Konferences galvenais partneris ir SIA “Lattelecom”, tās partneri – VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, AS „Swedbank” un SIA „ZZ Dats”. Informatīvie partneri – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, ziņu aģentūras LETA biznesa portāls „Nozare.lv”, laikraksts „Dienas Bizness”, LTV raidījums “Nākotnes parks”. Konferences tiešraidi nodrošinās viena no lielākajām multimediju platformām Latvijā Mix Media Group.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko