Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

LMT: Vēl oficiāli nezinām, kad Latvijā būs iPhone 5

Latvijas Mobilais telefons (LMT) vēl nav saņēmis oficiāli atbildi no iPhone 5 ražotāja Apple. Inc. par datumu, kad telefons būs pieejams Latvijā,  informēja LMT preses sekretārs Jānis Vēvers."LMT joprojām uzskata, ka Latvijas neiekļaušana valstu sarakstā, kur telefonu sāks tirgot 28.septembrī, ir kļūda," teica Vēvers.

"Tajā dienā paredzēta Phone tirdzniecības sākšana Igaunijā, Lietuvā, Ziemeļvalstīs un citās pasaules valstīs. Pērn, prezentējot iPhone 4S, notika līdzīga kļūda ar Lietuvu."Vienlaikus Apple produktu tirgotāja iDeal veikala vadītājs Mārtiņš Amtmanis uzskata, ka nevajadzētu būt problēmu ar atjaunoto mūzikas un multimediju nesēju iPod Touch un iPod Nano drīzu ienākšanu Latvijas tirgū. Amtmanis teica, ka abu šo ierīču jaunāko modeļu prezentāciju aizēnoja ziņas un spekulācijas par "iPhone 5", kuru ASV prezentēja vienlaikus.Savukārt datoru un informācijas tehnoloģiju preču tirgotāja un salicēja AS Capital Apple produktu līnijas vadītājs Hārdijs Sametis uzskata, ka abus jaunos iPod produktus Latvijā redzēs ne ātrāk kā oktobrī, jo kaimiņvalstu Somijas un Zviedrijas Apple interneta veikalos sola iPod Touch un_ iPod Nano piegādi nenoteiktā laikā oktobrī.Latvijā nav sava oficiālā Apple Store _interneta veikala, un mājaslapa www.apple.lv piedāvā saiti uz Apple izplatītāju Baltijas valstīs, Lietuvas firmu "Avad", kurai savā mājaslapā ir Latvijas tirdzniecības vietu saraksts, tostarp Capital un _iDeal._Jaunais skārienjutīgais _iPod Touch _piedāvās uzlabotu kameru, bet ar jaunāko iPod Nano modeli varēs skatīties video, Amtmanis teica.Jau ziņots, ka analītiķi jaunajam_ iPhone 5 _prognozē lieliskus panākumus, neskatoties uz to, ka daži raksta: viedtelefonam neesot nekādu "revolucionāru" uzlabojumu. Jauno _iPhone 5 prezentēja ASV, Sanfrancisko, 12.septembra vakarā pēc Latvijas laika.Jaunais tālrunis aprīkots ar četru collu (desmit centimetru) ekrānu un uzņēmuma izstrādāto jauno A6 _procesoru, kas divreiz ātrāk spēj ielādēt interneta attēlus. Savukārt iPhone 5 akumulatora darbības laiks ir pagarināts līdz astoņām stundām telefona un interneta lietošanas režīmā, bet līdz desmit stundām, ja tiek lietots Wi-Fi interneta savienojums.Tāpat Apple jaunajā telefonā uzlabojusi mākslīgā intelekta asistenta programmatūru_ Siri _un tajā tiek piedāvāta krietni ciešāka saikne ar sociālo tīklu _Facebook._iPhone 5 jaunais procesors ir manāmi ātrāks, veicot sarežģītākus uzdevumus, nekā iepriekšējiem -_ iPhone 4 un iPhone 4S _- modeļiem. Arī dizains ar garāku ekrānu ir patīkams, raksta portāls TechRadar.Savukārt britu avīzes_ The Guardian portāls guardian.co.uk _secina: "Divas cilvēku grupas ar prieku kamps pēc šā telefona - jebkurš, kam ir iPhone, kas pirkts pirms 2010.gada septembra (tātad iPhone modeļi 3G, 3GS vai 4), un jebkurš, kurš vēlas ceturtās paaudzes (4G) mobilā interneta ātrumus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko