Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Microsoft par 8,5 miljardiem dolāru pērk Skype

Microsoft korporācija ir tuvu darījuma noslēgšanai ar Skype Technologies SA par Skype iegādi. Darījuma vērtība tiek lēsta 8,5 miljardu dolāru vērtībā. Šis ir viens no pēdējā laika agresīvākajiem darījumiem.

Abu uzņēmumu pārstāvji šobrīd ir atteikušies no komentāriem. Sākotnējā informācija internetā liecina, ka darījuma summa būs vismaz 7 miljardu dolāru vērtībā un Skype pusi esot konsultējuši Goldman Sachs Group un J.P.Morgan Chase & Co.

Iegādājoties Skype, Microsoft iegūs pasaulē pazīstamu zīmolu ar plašu lietotāju loku, kas mērāmi miljonos. Microsoft vēsturē ir vairāki darījumi, uzņēmumam iegādājoties dažādus servisus. Atcerēsimies Hotmail vai aQuantive. Kā viens no darījumiem, kas nenotika, bija 48 miljardus dolāru vērtais piedāvājums iegādāties Yahoo. Jāpiezīmē, ka Yahoo vērtība šodien ir vismaz uz pusi zemāka.

Plānotā darījuma vērtība uzskatāmi ilustrē Skype panākumus, kopš 2003. gadā šo šodien populāro servisu publicēja Niklas Zennstroms un Janus Friis, tomēr jāpiezīmē, ka iepriekšējā gada beigās uzņēmumam bija 686 miljoni ilgtermiņa saistībās. Darījums Microsoft varētu sniegt ievērojamas priekšrocības attīstāmajā Windows Phone sektorā, kas šobrīd ievērojami atpaliek no Android vai iOs apjomiem, kas gan vēl ir diskutējams jautājums, jo sakaru operatoru tirgu apiet nebūs stratēģiski pareizs solis, ņemot vērā operatoru daļējā pārvaldībā esošo subsidēto tālruņu tirdzniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko