Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Miris Džons Opels, bijušais IBM CEO

Vakar 86 gadu vecumā mūžībā aizgājis cilvēks, kuram ir milzu nopelni vētrainajā personālo datoru attīstībā – Džons Opels, kādreizējais IBM CEO.

Interesanti, ka IBM viņš nonāca tīras nejaušības pēc: pēc Čikāgas Universitātes beigšanas viņam tika piedāvātas divas iespējas – pārrakstīt ekonomikas grāmatas vai darboties tēva aparatūras biznesā Misūri štatā. Ne viena, ne otra iespēja Opelam nešķita īpaši vilinošas, un viņš nolēma savu nākotni pārdomāt makšķerēšanas izbraukumā, kurā nejaušas sakritības dēļ piedalījās arī Džona Opela paziņa, IBM tirdzniecības menedžeris Harijs Streits.

Tā sākās 36 gadu karjera IBM. Laikā, kad Džons Opels tur sāka strādāt, IBM ražoja rakstāmmašīnas. Kad 1981. gadā viņš kļuva par IBM CEO, jau pēc septiņiem mēnešiem dienasgaismu ieraudzīja pirmais IBM personālais dators – IBM5150.

Tieši Opels bija tas, kurš pieņēma izšķirošos lēmumus iesaistīties PC biznesā, un tas nesa dāsnus augļus – viņa vadības četros gados uzņēmuma apgrozījums dubultojās, kā arī tika gūta svarīga uzvara 13 gadus ilgajā tiesas prāvā ar ASV Tieslietu Departamentu konkurences jautājumos.

Redz, kā – jau trešais datoru vēsturē nozīmīgais cilvēks, kurš šogad aiziet: UNIX pamatlicējs Deniss Ričijs, Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss, un tagad arī Džons Opels. Tāds nu ir šis gads…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko