Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

MWC 2013: Kaspersky Lab iepazīstina ar jaunumu korporatīvo viedtālruņu un planšetdatoru pārvaldībai

Lielākajā starptautiskajā mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress 2013 Kaspersky Lab iepazīstināja ar jaunu risinājumu uzņēmuma viedtālruņu un planšetdatoru aizsardzībai un pārvaldībai Kaspersky Security for Mobile. Risinājums sniedz plašas darbinieku mobilo ierīču pārvaldības iespējas (Mobile Device Management, MDM), kā arī nodrošina tajos saglabāto datu uzticamu aizsardzību.

Viedtālruņi un planšetdatori arvien vairāk aizstāj ierastos datorus un kļūst par pilnfunkciju darbarīkiem. Tajā pašā laikā turpina strauji palielināties mobilo platformu apdraudējumu daudzums. Piemēram, Android domāto kaitīgo programmu skaits ir pieaudzis no dažiem paraugiem 2011.gada sākumā līdz 40tūkstošiem 2012.gada beigās. Turklāt korporatīvās mobilās ierīces arvien biežāk kļūst par mērķuzbrukumu objektu, tostarp tādu sarežģītu un sevišķi precīzu kā nesen atklātā kiberspiegošanas operācija «Sarkanais oktobris».

«Uzbrukumi viedtālruņiem un planšetdatoriem pašlaik kļūst patiešām masveidīgi un rada nopietnus draudus uzņēmējdarbībai,» norāda Kaspersky Lab vadošais antivīrusu eksperts Deniss Masļeņņikovs. «Darbinieku mobilās ierīces, īpaši personiskās, bieži vien nav pietiekami aizsargātas un ir visvājākais korporatīvā tīkla posms, tādējādi kļūstot par ļaundaru iekārotu mērķi. Turklāt, kā mēs redzam, uzbrucēji var būt ne vien parasti kibernoziedznieki, bet arī tie, kas stāv aiz ārkārtīgi sarežģītiem un augsti profesionāliem uzbrukumiem uzņēmumiem un valsts iestādēm.»

Mobilās ierīces nozaudēšana vai zādzība mūsdienu uzņēmumam ir ne mazāk bīstama par tās inficēšanu ar kaitīgu programmatūru. Turklāt papildu grūtības drošības garantēšanā rada tas, ka darba vajadzībām darbinieki izmanto personīgos viedtālruņus un planšetdatorus. Piemēram, nereti tās pašas ierīces lieto arī darbinieka ģimenes locekļi, kas neiedomājas par drošības jautājumiem. Viedtālruņos vai planšetdatoros var tikt instalēta nelicencēta programmatūra vai mainīta aparātprogrammatūra. Kaspersky Security for Mobile sekmīgi risina šīs problēmas, ļaujot kontrolēt programmu palaišanu, nošķirt uzņēmuma un personīgo informāciju lietotāju ierīcēs, bet ierīces zādzības vai nozaudēšanas gadījumā novērst neatļautu piekļuvi svarīgai informācijai.

«Kaspersky Security for Mobile piedāvā unikālas funkcijas, kas ļauj no vienas konsoles konfigurēt, pārvaldīt un aizsargāt visas korporatīvās ierīces, tādējādi uzņēmuma ietvaros samazinot izmaksas par apmācību, administrēšanu un drošības kontroli. Tā tiek vienkāršota risinājuma ieviešana, samazinātas kopējās īpašumtiesību izmaksas un ātrāk atpelnīti ieguldījumi,» komentē Kaspersky Lab Mobilo platformu un virtuālo vižu pārvaldības sistēmu un produktu izstrādes grupas vadītājs Konstantīns Voronkovs. «Risinājums nodrošina uzņēmuma datu aizsardzību un šifrēšanu, palīdz noteikt ierīces atrašanās vietu un dzēst no tās konfidenciālu informāciju zādzības vai nozaudēšanas gadījumā. Turklāt tas ir saderīgs ar visām populārajām mobilajām platformām, piemēram, iOS, Android, Windows Phone, kā arī Blackberry un Symbian. Tas, bez šaubām, padara Kaspersky Security for Mobile par tirgū ļoti pieprasītu izstrādājumu.»

Saskaņā ar tirgus izpētes uzņēmuma Gartner sniegto informāciju «darbinieku mobilitāte un personīgo ierīču izmantošana darbā 2012.gadā ir kļuvuši par visaktuālākajiem jautājumiem lielākajai daļai organizāciju. Uzņēmumi saskaras ar jaunām problēmām, sākot no mobilo ierīču aizsardzības un saderības nodrošināšanas līdz to pārvaldībai un īpašumtiesību izmaksām. Tas rosina uzņēmumus iegādāties MDM izstrādājumus un pakalpojumus, kas palīdz nostiprināt drošības politikas, kontrolēt ierīču izmantošanu, pārvaldīt izdevumus un riskus, kas ir saistīti ar mobilajām platformām.»*

Vienlaikus Kaspersky Lab kopīgi ar B2B International 2012.gada novembrī veiktais pētījums parādīja, ka pagaidām ne visi uzņēmumi ir pienācīgi reaģējuši uz pieaugošajiem riskiem, kas saistīti ar datu noplūdi no mobilajām ierīcēm. 5000 IT speciālistu no visas pasaules aptaujas rezultāti liecina, ka 34% uzņēmumu neizmanto mobilo ierīču pārvaldības sistēmu (MDM), bet 29% ir tikai daļēji ieviesuši specializētos vadības un aizsardzības rīkus. Tomēr speciālisti uzskata, ka nepārtraukti pieaug to organizāciju skaits, kas apzinās nepieciešamību izmantot šādus rīkus. Savukārt Kaspersky Lab jaunais risinājums palīdzēs uzņēmumiem īstenot vienkāršu mobilo ierīču pārvaldību un nodrošināt to visaugstākā līmeņa aizsardzību.

Mobilo ierīču pārvaldības (MDM) un aizsardzības funkcijas ir iekļautas risinājuma Kaspersky Security for Business līmeņos SELECT, ADVANCED un TOTAL, kā pieejamas risinājuma Kaspersky Security for Mobile sastāvā, ko var iegādāties atsevišķi. Vairāk informācijas vietnē http://kaspersky.antivirus.lv/lat/products/office/targeted-security/mobile/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko