Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nedēļas skaitlis: 2014. gadā virtuālo mašīnu būs divreiz vairāk nekā fizisko serveru

Kaspersky Lab ir publicējis virtualizācijas pasaules tirgus pētījumu[i], kurā norādītas galvenās ar virtuālās vides aizsardzību saistītās tendences un īpatnības, kā arī tirgus attīstības prognozes līdz 2014. gadam. Pētījumu ir veicis analīzes uzņēmums IDC. Iegūtie dati liecina, ka virtualizācija jau tagad tiek izmantota lielākajā daļā ekspluatācijā nododamo serveru, bet nākamo divu gadu laikā virtuālo mašīnu skaits šķērsos 18 miljonu iezīmi, divkārt pārsniedzot fizisko ierīču skaitu.

Turklāt gaidāms, ka jau 2013. gadā vairāk nekā divas trešdaļas visu pakalpojumu un lietojumprogrammu darbosies virtuālajā vidē.

Tik strauju virtualizācijas attīstību eksperti sliecas izskaidrot galvenokārt ar šīs tehnoloģijas priekšrocībām. Tās pienācīgi novērtējot, vairāk nekā 75% uzņēmumu, kas izmanto virtualizāciju, uzskata to par ITinfrastruktūras attīstības prioritāro virzienu.

IDC norāda, ka, neraugoties uz virtualizācijas plašo izplatību, virtuālās vides aizsardzība uzņēmumos vēl nav kļuvusi par normu. «Sakarā ar daudzajām virtualizācijas priekšrocībām drošības jautājumi bieži vien tiek atstāti novārtā,» komentē IDC konsultāciju direktors Krievijā un NVS Timurs Farukšins. «Turklāt pasūtītājiem nereti trūkst skaidra priekšstata, kā šādu drošību panākt. Specializētās tehnoloģijas virtuālās vides aizsardzībai ir parādījušās samērā nesen, un daudzi joprojām pat nenojauš par to eksistenci vai novecojušo drošības modeļu nepilnībām.»

2012.gada aprīlī Kaspersky Lab Latvijas tirgū laida klajā jaunu specializēto risinājumu Kaspersky Security for Virtualization, kas ir izstrādāts, ņemot vērā virtualizācijas tehnoloģiju īpašības. Optimizējot skenēšanas un vīrusu datubāzu atjaunināšanas uzdevumus, risinājums samazina virtuālo mašīnu slodzi un nodrošina servera veiktspējas un tajā izvietoto virtuālo ierīču blīvuma līdzsvaru.

Ar IDC veikto analīzi sīkāk var iepazīties virtuālo vižu drošībai veltītā informatīvā portāla Be ready sadaļā «Ekskluzīvi materiāli». Lai iegūtu piekļuvi pētījumam, pietiek veikt vienkāršu reģistrēšanās procedūru.

[i] The IDC Technology Spotlight, «Jauns skatījums uz virtuālās vides drošību», 2012.gada aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko