Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Nedēļas skaitlis: 35% uzņēmumu nerūpējas par korporatīvo datu šifrēšanu

Saskaņā ar Kaspersky Lab sadarbībā ar uzņēmumu B2B International 2012. gada beigās veiktā starptautiskā pētījuma datiem[1] ievērojama daļa uzņēmumu nevelta pietiekami daudz uzmanības korporatīvās informācijas aizsardzībai, piemēram, 35% uzņēmumu visā pasaulē neizmanto svarīgo datu šifrēšanas tehnoloģiju.

Korporatīvā spiegošana un nejaušas datu noplūdes gadījumi nopietni apdraud jebkādu uzņēmējdarbību, tomēr, neraugoties uz to, daudzi uzņēmumi joprojām nesteidzas ieviest kādus konfidenciālās informācijas aizsardzības līdzekļus.Kaspersky LabunB2B Internationalpētījuma rezultāti liecina, ka tikai nedaudz vairāk par pusi uzņēmumu visā pasaulē izmanto informācijas šifrēšanas tehnoloģijas gan datņu līmenī, droši aizsargājot svarīgas datnes un mapes, gan pilnas diska šifrēšanas līmenī, slēpjot no ziņkārīgo acīm pilnīgi visu cietā diska saturu.

Tajā pašā laikā ASV lidostās vien ik nedēļu tiek nozaudēti 12tūkstoši klēpjdatoru[2]. Tiek lēsts, ka gada laikā nozaudēto ierīču kopējā vērtība ir 987miljoni dolāru[3]. Turklāt pastāv arī daudz lielāki finansiālie zudumi, kas nav pamanāmi pirmajā acu uzmetienā, — tā ir korporatīvo datu noplūdes vērtība. Ir aprēķināts, ka tā veido 25miljardus dolāru zaudējumu gadā. Un šī ir informācija tikai par vienu valsti. Nav grūti iedomāties, kādi varētu būt skaitļi par visu pasauli.

«Šifrēšanas izplatība palielinās proporcionāli izpratnei par to, ka darbinieku mobilitāte un viņu iespēja piekļūt uzņēmuma pakalpojumiem jebkurā laikā, no jebkuras vietas un no jebkādas ierīces pakļauj nešifrētus datus bezprecedenta riskam. Ja ļaundaru rokās nonāks šifrēta informācija, viņiem vajadzēs patērēt ne mazums laika un pūļu, lai to atšifrētu, un vairumā gadījumu šie mēģinājumi būs nesekmīgi. Turpretī nešifrēti dati kibernoziedzniekiem ir viegli iegūstams laupījums, kas var izraisīt nopietnas un pat fatālas sekas uzņēmējdarbībā,» norādaKaspersky LabDatu un kritiskās infrastruktūras aizsardzības grupas vadītājs Konstantīns Kamaņins. «Izprotot šī jautājuma svarīgumu, mēs esam ietvēruši šifrēšanas funkcijas mūsu jaunajā korporatīvajā risinājumā, tādējādi novēršot klientu uzņēmumiem jebkādas šifrēšanas tehnoloģiju saderības problēmas ar citiemKaspersky Labkorporatīvās aizsardzības elementiem.»

Jaunā korporatīvā platformaKaspersky Security for Businessļauj izmantot gan pilnu diska šifrēšanu, gan datņu šifrēšanu, kā arī kombinēt šīs abas metodes. Risinājuma priekšrocības ir atbalsts informācijas šifrēšanai noņemamos datu nesējos un iespēja centralizēti pārvaldīt šifrēšanas līdzekļus un lietotāju piekļuves tiesības slepenajai informācijai. Savukārt sevišķi augstas pakāpes integrācija ar citām aizsardzības tehnoloģijām un vienotā vadības konsoleKaspersky Security Centerļauj piemērot saskaņotas drošības politikas.

[1]Kaspersky LabunB2B International2012.gada novembrī veiktais starptautiskais pētījums, kurā piedalījas vairāk nekā 5000ITspeciālistu no 18valstīm.

[2]WМВF News2012.gada oktobrī.

[3]Ponemon Institutepētījums «Klēpjdatora vērtība» (The cost of a laptop) 2009.gada aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko