Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Patentu kari: Samsung ir izredzes pret Apple Vācijā

Samsung tiesas prāva par ar 3G tehnoloģijām saistītiem patentiem Vācijā virzās veiksmīgāk, nekā Nīderlandē, un, saskaņā ar patentu speciālista Floriana Millera domām, korejiešiem ir zināmas izredzes panākt ierobežojumu uzlikšanu Apple ierīcēm, kuras izmanto 3G datu pārraidi.

No diviem vakar izskatītajiem Samsung pietekumiem, korejas kompānijai vismaz vienā no tiem ir zināmas izredzes panākt sev labvēlīgu iznākumu, jo, atšķirībā no Nīderlandes, kur tiesa jau pašā sākumā norādīja, ka Samsung nav nekādu izredžu panākt tiesas iejaukšanos, balstoties uz pieteikumu par vispārējos standartos ietilpstošiem patentiem, Manheimas tiesa, piesaucot Oranžās Grāmatas standartu paziņoja, ka puse, kura vēlas izmantot patentu, ir atbildīga par tā iegūšanu.

Arī tad, ja tas ir tā sauktais FRAND patents, kurš, saskaņā ar vispārpieņemtu viedokli, ir naudas iegūšanas, nevis konkurentu bloķēšanas ierocis.

Apple, no savas puses uzskata, ka viņai jau tiesības uz minēto patentu izmantošanu ir, jo tās pāriet no licencēta komponenšu piegādātāja.

Pagrieziena punkts šai ziņā ir 2011. gada 31. janvāris – pirms šī datuma Apple iegādājās attiecīgās sakaru mikroshēmas no Quallcom, bet vēlāk – no Intel mobilā "atzara" Infenion, un dažādu ražotāju līgumi ar patentu turētājiem atšķiras. Tiesa, ne velti standartos ietilpstošos patentus dēvē par FRAND (Fair, reasonable, and non-discriminatory terms) tipa patentiem, kuri visiem standarta izmantotājiem jāpiedāvā uz vienādiem nosacījumiem un par saprātīgu atlīdzību.

Tieši šai sakarā 4. novembrī Eiropas Komisija uzsāka izmeklēšanu par to, vai Samsung neizmanto savas patenttiesības FRAND principiem neatbilsotšā veidā.

Bet tā jau cita lieta un cits stāsts. Karā, kā jau karā – visi līdzekļi reizēm tiek uzskatīti par labiem.

Laiks rādīs. Tiesa Manheimā notiks janvārī.

Sīkāka informācija Floriana Millera blogāTE>.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko