Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Pēdējais bastions: šifrēšanai datu aizsardzības nolūkā sāk uzticēties arvien vairāk uzņēmumu

Uzņēmuma B2B International 2012. gadā1 veiktās aptaujas dati liecina, ka šifrēšana ir kļuvusi par piekto populārāko informācijas aizsardzības tehnoloģiju. Šis fakts apstiprina, ka pieaug IT speciālistu interese par šo drošības rīku: vēl pirms gada šifrēšana tik tikko spēja iekļūt pieprasītāko tehnoloģisko risinājumu pirmajā desmitniekā. Turklāt aptaujas dalībnieki norādīja, ka viņi grasās aktīvi attīstīt un izmantot šifrēšanas tehnoloģijas. Vēl lielāku uzmanību IT dienesti gatavojas veltīt tikai aizsardzībai pret kaitīgajām programmatūrām.

Būtībā šifrēšana ir pēdējā aizsardzības līnija: pat ja ļaundarim ir izdevies sekmīgi īstenot uzbrukumu uzņēmuma IT infrastruktūrai un iekļūt sistēmā, viņa izredzes iegūt piekļuvi šifrētajai informācijai ir ārkārtīgi mazas. Tomēr lielākā daļa uzņēmumu vēl nav ieviesuši pilnīgu šifrēšanu. Aptaujā noskaidrots, ka informācijas šifrēšanu, kas pazīstama arī kā Full-Disk encryption, izmanto tikai trešdaļa (36%) speciālistu. 44% izmanto tehnoloģiju vienīgi izšķiroši svarīgas informācijas aizsardzībai. Savukārt datu šifrēšanu ārējās ierīcēs, piemēram, USB datu nesējos, izmanto tikai 32% aptaujāto.

Iespējams, iemesls, kāpēc šifrēšanas tehnoloģiju izmantošana pagaidām nav īpaši populāra, slēpjas grūtībās, kādas IT speciālisti izjūt, izvēršot šādas informācijas aizsardzības sistēmas: aptaujā 34% respondentu atzina, ka uzskata šifrēšanu par pārāk sarežģītu tehnoloģiju. Šādi rezultāti liecina, ka uzņēmumiem ir vajadzīgas ne vien efektīvas, bet arī samērā vienkārši īstenojamas informācijas aizsardzības sistēmas.

«Šifrēšana ir viena no visperspektīvākajām tehnoloģijām, kas ļauj samazināt svarīgu datu noplūdes risku. Lai vienkāršotu šifrēšanas tehnoloģijas izvēršanas procesu, mēs iesakām to izmantot kompleksas korporatīvās infrastruktūras drošības sistēmas sastāvā,» norādīja Andis Šteinmanis, Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs, Ungārijā, Čehijā un Slovākijā, piebilstot, ka šifrēšanas tehnoloģija ir pieejama korporatīvajā izstrādājumā Kaspersky Endpoint Security for Business.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko