Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Qualcomm apgalvo, ka Samsung 8 kodolu procesors patiesībā ir neizdevies produkts

Tehnoloģiju nozare, kura vairumā gadījumā cenšas mums atvieglot dzīvi, reizēm atgādina pamatīgu kaujas lauku, kurā ražotāji nemitīgi cenšas viens otru apkarot. Tā lūk arī nupat, Samsung ar lielu lepnumu paziņoja, ka laiž klajā astoņu kodolu mobilo procesoru, bet lielākais mobilo procesoru ražotājs Qualcomm nāca klajā ar paziņojumu, ka patiesībā Samsung vienkārši cenšas nomaskēt neizdevušos produktu.

Bet situācija ir tāda, ka jaunais Samsung Exynos 5 Octa procesors tiešām sastāv no divām daļām, katrā no tām ir četri kodoli. Vienā no daļām atrodas četri procesora kodoli ar Cortex-A15 arhitektūru, un tie tiek izmantoti smagiem uzdevumiem, tādiem kā 3D grafika, u.c. Savukārt otri četri kodoli ir ar Cortex-A7 un tos izmanto ikdienas uzdevumu veikšanai. Šajā sakarā Qualcomm vadītājs Pols Džeikobs paziņojis, ka patiesībā Samsung ir centušies ar šo četru papildus kodolu palīdzību nomaskēt neveiksmīgu četrkodolu procesoru, kurš ir ļoti rijīgs enerģijas patēriņa ziņā, un ne mazākajā mērā nav piemērots mobilajām vajadzībām. Tam Samsung esot pievienojuši četrus mazjaudīgus kodolus, kuri veiksmīgi tiks galā ar ikdienas vajadzībām, un rezultātā šo hibrīdu nosaukuši par astoņkodolu procesoru. Vēl arī Qualcomm vadītājs atzīmēja, ka IT nozarē bieži vien neveiksmīgs produkts tiek pasniegts kā sasniegums, un ar atbilstošu mārketingu, ļaudis to tā arī uztver. Taču lietotājiem būtībā ir vienalga cik procesoram ir kodolu, svarīgākais esot, lai tas ir jaudīgs, spēj veikt vajadzīgos uzdevumus, un pēc iespējas ilgāk darbojas ar vienu uzlādes reizi. Un te nu mēs Qualcomm vadītājam varam tikai pilnībā piekrist. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko