Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīks nozagtas kameras atrašanai – CameraTrace

Dzīvē ne vienmēr viss ir gludi – gadās, var pazaudēt savu glauno (vai ne tik glauno, toties mīļo un vajadzīgo) fotokameru, vai arī to var iekārot un nočiept kāds zaglis. Kā to atrast un atgūt? –Savu atbildi piedāvā CameraTrace serviss.

Lieta tāda, ka mūsdienās praktiski visas kameras ir digitālas, un ikkatrā uzņemtajā kadrā, neatkarīgi no tā, cik izdevies vai neizdevies tas ir, papildus pašam attēlam tiek saglabāta arī metainformācija par konkrētā kadra uzņemšanas laiku, fotoaparāta un objektīva iestatījumiem un, kas svarīgi mūsu apskatītajos gadījumos, arī kameras seriālais numurs.

Minētā informācija nekur nepazūd – arī tad, kad attēls tiek augšupielādēts kādā interneta vietnē, tas joprojām nes līdzi minēto informāciju, tātad, ir iespējams izsekot, vai ar nozaudēto/nozagto kameru uzņemtās fotogrāfijas un video netiek publiskotas internetā, piemēram, Flickr vai 500pix. Servisa sniedzēja izstrādāts "zirneklis" ložņā interneta plašumos un mekē ar zagto/pazaudēto kameru fotografētās un publiskotās bildes.Katrai šādai publikācijai "galā" ir cilvēks – kameras godprātīgais atradējs vai neko ļaunu nenojautošais zagtās kameras pircējs (zagļi jau parasti zog nevis tāpēc, ka grib fotografēt, bet gan tāpēc, ka cer nozagto kameru kādam pārdot). Kad jaunais īpašnieks noskaidrots, iespējams ar to sazināties vai palūgt to izdarīt tiesībsargājošām instancēm.

Serviss maksā 10 USD (mazliet pāri par Ls 5) par katru reģistrēto kameru. Tā nav abonēšanas maksa, bet vienreizēja iemaksa, par kuru jūsu kameras seriālais numurs tiek ierakstīts CameraTrace datu bāzē un jūs saņemat uzlīmi ar CameraTrace identifikācijas numuru.

Vairāk informācijas (apraksts, atbalstīto kameru saraksts, etc.) – CameraTrace mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko