Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Sākas darbs pie pasaulē lielākās vēja elektrostaciju fermas Fukušimā

Japānas apgabals Fukušima ir kļuvis par simbolu kodolkatastrofas drausmīgajām sekām, kad 2011. gadā tās kodolspēktacija piedzīvoja avārīju zemestrīces un cunami seku dēļ. Tāpēc Fukušimas valdība nolēmusi mainīt enerģijas ieguves veidu no kodolspēktacijas uz pasaulē lielāko vēja elektrostaciju fermu. Japānas Ekonomikas, Tirdzniecības un Rūpniecības Ministrijas izstrādājušas kopēju projektu ar enerģijas ieguvi no milzīga skaita vēja ģeneratoru, kas tiktu izvietoti Fukušimas krastos.

Turklāt pašas turbīnas būs stiprinātas pie 32 metrus platām peldošām strukturām, kuras savukārt pie gultnes piestirpinās ar ķēdēm. Nesen potenciāli lielākajā nākotnes vēja elektrostaciju fermā parādījusies pirmais peldošais vēja ģenerators ar 2MW jaudu 20km attālumā no krasta. Ap 2020. gadu šajā vietā paredzēts izvietot tik daudz vēja ģeneratoru, ka tie kopā saražos divreiz vairāk elektroenerģijas nekā tagad pasaulē lielākā vēja elektrostaciju ferma Lielbritānijā, Temzas upes līcī.Fukušima cer pāriet uz pilnībā atjaunojamiem enerģijas avotiem turpmāko 25 gadu laikā ne tikai lai ražotu videi draudzīgu enerģiju, bet arī lai enerģijas avoti būtu izturīgāki pret zemestrīcēm, taifūniem un cunami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko