Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

SEB banka ievieš Baltijā pirmo mikroshēmas formāta kodu kalkulatoru mobilajā tālrunī – Digipass NANO

SEB bankas un pētījuma aģentūras „Mindscan” veiktā aptauja liecina, ka, pieaugot maksājumu skaitam internetbankā, katrs piektais aptaujātais labprāt izmantotu kodu ģenerēšanas risinājumu mobilajā tālrunī kodu kartes vai kodu kalkulatora vietā. Ņemot vērā, ka iedzīvotāju paradumi ikdienas finanšu pakalpojumu izmantošanā kļūst arvien mobilāki, SEB banka ir pirmā banka Baltijā, kura ievieš kodu kalkulatoru, kas atšķirībā no internetā lejupielādējamām aplikāciju programmām, unikālus Ibankas piekļuves kodus mobilajā tālrunī veidos uz SIM kartes uzlīmētas Digipass NANO mikroshēmas palīdzību, sekmējot fiziskam kodu kalkulatoram raksturīgo drošību.

SEB bankas dati liecina, ka pēdējos gados arvien vairāk pieaug maksājumu skaits internetbankā. Maksājumu skaits internetbankā notiek 20 reizes vairāk nekā filiālēs, un pērn SEB internetbankas Ibankā veikto maksājumu skaits pieaudzis par 13%, gada laikā  sasniedzot gandrīz 13 miljonus maksājumus. Tā kā maksājumu un citu darbību drošai veikšanai internetbankā ir nepieciešama kodu karte vai kodu kalkulators, lielai daļai iedzīvotāju tie kļuvuši par vienu no ikdienā visbiežāk izmantojamiem rīkiem. To apliecina arī SEB bankas un pētījuma aģentūras „Mindscan” veiktā iedzīvotāju aptauja, kuras laikā 62% respondentu atzinuši, ka viņiem ir svarīgi, lai ikdienā vienmēr būtu līdzi kāds no internetbankas autorizācijas līdzekļiem. Turklāt 22% aptaujāto norādījuši, ka labprātāk izmantotu kodu ģenerēšanas risinājumu mobilajā tālrunī kodu kartes vai kodu kalkulatora vietā. Šāds iedzīvotāju viedoklis skaidrojams ar to, ka mobilais telefons ir kļuvis par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu - lai kurp mēs dotos, tālrunis gandrīz vienmēr ir līdzi.

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: „Ņemot vērā iedzīvotāju uzskatu un paradumu maiņu, esam rūpīgi strādājuši pie inovatīva, ērta un droša internetbankas autorizācijas risinājuma izveides, kā rezultātā esam gandarīti ieviest Baltijā pirmo mikroshēmas formāta kodu kalkulatoru mobilajā tālrunī Digipass NANO. Pateicoties tam, ka kodu kalkulators ir veidots kā atsevišķa mobilajā telefonā ievietojama mikroshēma, kas ir pilnīgi nodalīta no mobilā tālruņa operētājsistēmas un to tiešā veidā nevar vadīt un ietekmēt ar programmām no interneta, tā nodrošina tādu pašu drošības līmeni kodu izveidē kā fiziskais kodu kalkulators. Savukārt, kodu kalkulators mobilajā telefonā padara maksājumu veikšanu Ibankā vēl ērtāku.”

SEB bankas piedāvātais Digipass NANO mobilais kodu kalkulators ir ražots pasaules prestižajā drošības risinājumu kompānijā VASCO Data Security International. Lai kļūtu par Digipass NANO lietotāju, interesentiem nepieciešams pieteikties jebkurā SEB bankas filiālē visā Latvijā un tā cena ir 15 lati.

SEB bankas un pētījumu aģentūras „Mindscan” aptauja par iedzīvotāju internetbankas lietošanas paradumiem tika veikta no 4. līdz 11. martam un tajā piedalījās 954 respondenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko