Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Siltums ģimenē un mājā, kā arī citi surogātpasta izplatītāju solījumi 2013. gada septembrī

Kaspersky Lab turpina novērot pasaules surogātpasta daļas samazināšanos. 2013. gada septembrī uzņēmuma analītiķi ir reģistrējuši šī rādītāja pazemināšanos par 1,4% — tādējādi surogātpasta līmenis e-pasta datplūsmā bija 66,2%. Tajā pašā laikā nevēlamo sūtījumu skaita samazināšanās nenozīmē ļaundaru aktivitātes kritumu: viņi joprojām cenšas ekspluatēt kārtējās sezonas aktuālākos tematus un izvēlas jaunus ļaunprogrammatūru izplatīšanas aizsegus.

Līdz ar pirmajām rudens salnām internetā plašu izplatību ieguva mēstules, kas piedāvā dažnedažādus līdzekļus siltuma saglabāšanai mājoklī un izdevumu samazināšanai par gāzi, ūdeni un elektrību. Surogātpasta izplatītāji piedāvāja interneta lietotājiem saules bateriju un īpašu energotaupības gaismekļu uzstādīšanas, kā arī māju siltināšanas pakalpojumus. Bieži vien šādi sūtījumi pienāca no automātiski ģenerētām adresēm, kas sastāv no bezjēdzīgas burtu kombinācijas.

SeptembrīKaspersky Labanalītiķi ievēroja vairākus kaitīgus sūtījumus, kas lietotāju krāpšanai izmanto ārzemju interneta un tālruņu pakalpojumu sniedzēju nosaukumus, ko ļaundari reti izvēlas savu uzbrukumu piesegšanai. Piemēram britu telekomunikāciju uzņēmumaBTGroupnosaukumu surogātpasta izplatītāji izmantoja, lai izplatītu Trojas zirguDofoil, kas upura datorā lejupielādē un palaiž ļaunprogrammatūras. Viltotajā vēstulē tika paziņots, ka lietotājs savā kabinetā nesen ir nomainījis e-pasta adresi un tagad tā tiks izmantota informēšanai par izmaiņām un atjauninājumiem. Lai iegūtu sīkāku informāciju, vēstules saņēmējam tika piedāvāts ielūkoties pielikumā, kur tad arī bija noslēpts Trojas zirgs. Lai saņēmējs noticētu, ka vēstule ir īsta, ļaundari izmantoja pirmajā acu uzmetienā leģitīmu nosūtītāja adresi un saiti uz uzņēmuma oficiālo mājaslapu.

Visā pasaulē izplatītā surogātpasta izcelsmes valstu saraksta pirmais trijnieks ir palicis nemainīgs. Pirmajā vietā joprojām atrodas Ķīna (22%) — salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi tās rādītājs ir palielinājies par 1%. Otro vietu ieņem ASV (18%) — no šīs valsts nosūtītā surogātpasta daļa, gluži pretēji, samazinājusies par 1%. Trešajā vietā ir Dienvidkoreja (14%) — tās rādītājs samazinājies par 1,4%. Kopumā no šīm trim valstīm septembrī tika nosūtīti 54% pasaules surogātpasta.

«Kā vienmēr, šajā mēnesī surogātpasta izplatītāju uzmanībai nepaslīdēja garām sezonai raksturīgās iezīmes, no kurām ir atkarīga reklamēto preču un pakalpojumu potenciālo patērētāju aktivitāte. Piemēram, septembrī palielinājās ar elektroenerģijas taupīšanu un ēku siltināšanu saistīto piedāvājumu skaits. Un jau nākamajā mēnesī mēs paredzam ar jaungada tematiku saistītā surogātpasta daļas pieaugumu. Kārtējo reizi gribam pievērst lietotāju uzmanību tam, ka surogātpastā reklamētie organizāciju un privātpersonu pakalpojumi var viņiem izmaksāt pārāk dārgi — iespējams, ka šīs mēstules sūta krāpnieki,» norādaKaspersky Labvecākā surogātpasta analītiķe Tatjana Ščerbakova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko