Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tautas klase - Vodafone 845

Līdzīgi kā lielveikalos ir nopērkami produkti ar Rimi vai Maxima zīmolu, Vodafone ir veicis analogu soli, piedāvājot sava zīmola mobilo tālruni. Koncepts pagalam vienkāršs - savu viedtālruni katram! Iespējams, tam ir arī loģisks izskaidrojums - datu pakalpojumu lietošanas veicināšana.

Android tālrunis

Huawei ražotajā Vodafone 845 tālrunī pieejama otrā Android operētājsistēma, 2.8 collas liels skārienjūtīgs ekrāns, 3.2 megapikseļu fotokamera, kas filmē video, GPS un citas iespējas, tomēr ražotājam ir izdevies izveidot piedāvājumu, kas neliek šūpot galvas, ieraugot cenu. Arī tālruņa izmērs šo var droši pozicionēt mazo viedtālruņu saimē. Izmēros līdzīgs un pat nedaudz īsāks (100mm) par HTC Tattoo (106mm), kam ir arī līdzīga izmēra ekrāni. 845 modelis sver 109 gramus un apkārt ar logotipu un pāris vadības taustiņiem rotātam ierāmētam ekrānam ir vienkāršs plastmasas korpuss. Tālrunim augsā ir ieslēgšanas poga, sānos skaļums, apakšā mini USB, kas vienlaicīgi ir lādētājs un blakus austiņu ligzda. Tālrunim aizmugurē ir fotokameras actiņa, kas neveiksmīgi novietota nelielā izcēlumā, sekojoši saskrāpēsies viena no pirmajām.

240 x 320 punktu ekrānu rotā standarta Android saskarne, darbošanos pavada neliela vibrācija, kas apstiprina manis veiktās izvēļņu darbības. Kā vidējais no vadības taustiņiem ir skārienjūtīgs virziena sensors-poga, kas līdzīgi kā Blackberry tālruņos, ļauj ritināt izvēles un citu ekrāna saturu. Tajā pat laikā ekrāns arī ir skārienjūtīgs un visu varam izvēlēties tajā. Komplektā tālrunim nāk lādētājs, USB vads un austiņas, kas aprīkotas arī ar mikrofonu un taustiņu brīvroku režīmam.

Android saskarne mums jau ir pazīstama un to atsevišķi aprakstīt nav šī apskata mērķis. Jau iekļautas ir visas mums jau ierastās laika ziņas, Facebook, YouTube un citas “visiem ir” aplikācijas. Vairāki virtuālie ekrāni, kurus varam pārlūkot un novietot tajos savus widgets un aplikāciju ikonas. Interesanti, ka zem katra no 7 ekrāniem var novietot apakšā vēl papildus 4. Kopā jūs varat izveidot sev veselus 35 ekrānus, kur novietot savas aplikācijas no arvien pieaugošā Android aplikāciju klāsta. Izklausās ļoti daudz, taču dzīvē viss var izrādīties nepieciešams, ja vien tālruņa iebūvētā atmiņa ļaus visus ekrānus piepildīt. Palielināt atmiņu varat ar microSD, microSDHC vai TransFlash.

Pārlūkošana

Viedtālruņiem viens no salīdzināšanas kritērijiem ir interneta satura pārlūkošana. Cik ērti ir lietot interneta saturu ekrānā, vai varam nospiest kādu saiti, nekļūdoties ar blakus saitēm. Jāpiezīmē, ka šim viedtālrunim ekrāns būdams skārienjūtīgs, neatbalsta multitouch, tāpēc mājas lapas ielādējas savā esošajā izmērā un lapu pārlūkojot, aina ekrānā būs jāritina gan vertikāli, gan horizontāli. Ja nevēlamies to veikt ar pirkstu uz ekrāna, noderēs virziena sensors, kas ritinot ekrānu automātiski iezīmē arī saites. Iespējams, daudziem no mums tas liksies pat ērtāk.

Ekrāna tastatūra ir ļoti maziņiem burtiem, taču ja nesteigsimies, kļūdas nepieļausim. Katrs nospiediens tiek pavadīts ar nelielu skaņas klikšķi un vibrāciju, kas ir ērti, ja cenšamies sastādīt īsziņu vai vēstuli, braucot sabiedriskajā transportā. Lai zvanu sastādīšana būtu ātrāka un vienkāršāka, rakstot numuru, tālrunis piemeklēs varbūtējo zvana saņēmēju kontakttālruņus un nevajadzēs sastādīt visu numuru.

Papildus iespējas

Iebūvēts GPS uztvērējs ļaus Jums lietot Google kartes, zinot jūsu atrašanās vietu, savukārt iebūvēts FM radio un mūzikas atskaņotājs ļaus šo kompakto un vieglo tālruni lietot arī skrienot un klausoties mūziku austiņās. Īpaši jāpiemin arī dzīvos Android fona attēlus. Tālrunis uzreiz iegūst citu skatu un vērtību. Tehnoloģiskais Nexus vai arī - reālā laika Google karte ar Jūsu atrašanās vietu. Tālrunis prot gan fotografēt, gan filmēt video.

Kāpēc šis tālrunis ir interesants? Atbilde īsa - cena. Skārienjūtīgam viedtālrunim ar Android versiju 2.x un šādu funkciju klāstu citus piedāvājumus tirgū nedaudz virs 100 Ls novērojis neesmu. Ja jums šobrīd ir “parastais” pogu tālrunis, bet ir vēlme pēc pirmā viedtālruņa, šis būs iespējām bagāts risinājums par ļoti pieejamu cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko