Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Tele2 izveido pirmo aplikāciju katalogu Latvijā

Tele2 izveidojis pirmo mobilo aplikāciju katalogu Latvijā, kas ļauj ērti atrast noderīgākās aplikācijas un iepazīties ar atsauksmēm par tām, kā arī redzēt draugu lietotās aplikācijas. Aplikāciju katalogs ir pieejams Tele2 profilā sociālajā tīklā draugiem.lv (www.draugiem.lv/Tele2), un tajā ir apkopotas jau vairāk nekā 800 aplikācijas telefoniem ar dažādām operētājsistēmām (Android, Windows Phone, iOS, Symbian, MeeGo).

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis: “Tele2 tīklā ir vairāk nekā 115 000 viedtelefonu, un tuvāko gadu laikā šis skaits varētu dubultoties. Līdz ar viedtelefonu popularitāti mainās arī lietošanas paradumi – aplikāciju izmantošana kļūst vienlīdz ierasta un svarīga salīdzinājumā ar tādām funkcijām kā zvanīšana, īsziņu sūtīšana un interneta pārlūkošana. Ar aplikāciju palīdzību telefonu var pielāgot individuālajām vēlmēm un vajadzībām – tas var kļūt par navigācijas iekārtu, spēļu konsoli, grāmatu lasītāju, lukturīti vai pat līmeņrādi! Tāpēc priecājamies piedāvāt unikālu aplikāciju katalogu, kas, vienviet apkopojot aplikācijas un citu lietotāju atsauksmes, palīdz neapjukt plašajā piedāvājumā un izvēlēties sev noderīgāko.”

Populārākās aplikācijas ir spēles (piemēram, Andry Birds, Poker by Zynga), tām seko sociālo tīklu aplikācijas (Facebook, Twitter, Draugiem), navigācija (Google Maps, Nokia Maps, Waze), tūlītējā ziņojumapmaiņa (Skype, Whatsapp messenger), foto aplikācijas (Instagram, 360 Panorama), mūzikas aplikācijas (Shazam) un ziņu lasīšanas aplikācijas (Google Reader, Flipboard). Tāpat iecienītas ir laika ziņu aplikācijas (AccuWeather). Tele2 aptaujā, kurā piedalījās draugiem.lv lietotāji*, kuri aktīvi izmanto dažādas aplikācijas, noskaidrojies, ka lielākais vairākums (92%) lieto bezmaksas aplikācijas, bet tikai 8% labprāt arī iegādājas maksas aplikācijas.

Mobilā aplikācija ir programmatūra, kas darbojas viedtālruņos, planšetdatoros, e-lasītājos un citās ierīcēs. Mobilās aplikācijas ir paredzētas, lai izglītotu, izklaidētu un palīdzētu ikdienas dzīvē. Pieejamas ir gan maksas, gan bezmaksas aplikācijas.

Kopš Tele2 dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi sasnieguši 157 miljonus latu, un savu 11 darbības gadu laikā Tele2 valstij nodokļos samaksājis 163 miljonus latu. Tele2 pakalpojumus ir izvēlējušies lietot vairāk nekā miljons iedzīvotāju, un Tele2 ir uzslavētākais uzņēmums mobilo sakaru nozarē Latvijā.

* Aptaujas dalībnieku skaits ir 791.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko