Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

“Tele2” Rīgā uzstādījis 12 jaunas 3G bāzes stacijas

Attīstot ātrgaitas mobilā interneta kapacitāti un ātrumu Rīgā, “Tele2” uzstādījis 12 jaunas trešās paaudzes jeb 3G bāzes stacijas. Kopumā galvaspilsētā šobrīd ir jau 343 “Tele2” bāzes stacijas, kuras nodrošina gan augstvērtīgu sakaru kvalitāti un pārklājumu, gan ātrgaitas mobilo internetu.

“Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: “Salīdzinot ar citām Latvijas lielajām pilsētām, Rīgā mobilā interneta lietotāju skaits un patērētais datu apjoms pieaug visstraujāk. Mobilo internetu arvien vairāk izmanto gan mobilajā telefonā, gan datorā, kā arī palielinās to iedzīvotāju skaits, kuri mobilo internetu lieto katru dienu. Vēlamies būt droši, ka piedāvājam Rīgas iedzīvotājiem kvalitatīvāko, ātrāko un cenas ziņā izdevīgāko mobilo internetu, tāpēc konsekventi turpinām pilnveidot jaunās paaudzes sakaru tīklu galvaspilsētā.”

“Tele2” jaunās 3G bāzes stacijas uzceltas dažādās vietās Rīgā: Dzirnavu ielā 87/89, Ganību dambī 31, J.Čakstes gatvē 72, Kr.Valdemāra ielā 5 un 48, K.Ulmaņa gatvē 88, Malnavas ielā 21, Mūkusalas ielā 101, Olgas ielā 4, Pērnavas iela 36, Ūdens ielā 12 un Valguma ielā 5. Jaunās bāzes stacijas nodrošina labāku mobilā interneta pieejamību iekštelpās, kā arī lielāku 3G tīkla kapacitāti, kas ievērojami palielina mobilā interneta ātrumu.

Mobilais internets ir straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē – līdz šim patērētais datu apjoms “Tele2” tīklā katrus 6-8 mēnešus ir dubultojies. Ievērojami pieaudzis arī to iedzīvotāju skaits, kuri izvēlas mobilo internetu kā vienīgo, ar to aizvietojot fiksēto pieslēgumu. Pērnā gada nogalē “Tele2” mobilā interneta datorā lietotāju skaits bija pieaudzis par 55%, salīdzinot ar 2010.gada nogali, savukārt mobilā interneta telefonā lietotāju skaits bija palielinājies par 25%. “Tele2” paredz, ka arī turpmākajos gados saglabāsies tendence lietotāju skaitam un datu patēriņam ievērojami pieaugt.

Ātrgaitas mobilo internetu var lietot kā bezvadu interneta pieslēgumu portatīvajam un galda datoram, kā arī mobilajā telefonā – “Tele2” tīklā 90% tālruņu ir ar interneta pārlūkošanas iespējām. Lai pārliecinātos par “Tele2” mobilā interneta iespējām, ikviens var piecas dienas bez maksas to izmēģināt, saņemot testa modemu. Trešās paaudzes jeb 3G mobilo sakaru tehnoloģija nodrošina ātrākas un plašākas datu pārraides iespējas, kā arī augstāku datu pārraides kvalitāti, salīdzinot ar GSM. “Tele2” 3G tīklā datu lejupielādes ātrums ir līdz 21 megabitam sekundē (Mbps) un līdz 5,76 Mbps augšupielādē.

“Tele2” mobilo sakaru tīkls ir pieejams 99% iedzīvotāju, savukārt mobilais internets – 70% iedzīvotāju. Šogad “Tele2” turpinās attīstīt mobilā interneta tīkla pārklājumu un kapacitāti visā Latvijas teritorijā. Kopš “Tele2” dibināšanas kopējie kapitālieguldījumi sasnieguši 157 miljonus latu, un savu 11 darbības gadu laikā “Tele2” valstij nodokļos samaksājis 163 miljonus latu. “Tele2” pakalpojumus ir izvēlējušies lietot puse Latvijas iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko