Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Triks ar balerīnu (video)

Iedomājieties triku, kas nav izmēģināts pat Holivudā! Triku, kas ir tik iespaidīgs, ka klātesošie mediķi ir ļoti satraukušies, nespējot noticēt savām acīm. Divas kravas automašīnas uzņem ātrumu uz šosejas Horvātijā. Starp tām ir novilkta virve, uz kuras pēkšņi uzkāpj sieviete un sāk iet pa to…

Sievieti sauc Feita Dikija (Faith Dickey). Viņa ir pasaules rekordiste iešanā pa virvi, un videoklipā redzamais triks ir grūts. Ļoti grūts!

„Līdz šim neviens to nav darījis, un es saprotu, kāpēc," saka Feita Dikija. „Esmu gājusi pa virvi lielākā augstumā un lielāku attālumu, taču nekad neesmu gājusi starp diviem kustīgiem objektiem. Tas ir kaut kas pavisam cits."

Oskaram nominēts režisors Klipa režisors ir Oskara nominācijai izvirzītais Henrijs Alekss Rubins (Henry AlexRubin), kurš nesen beidza filmēt filmu Disconnect ar zviedru aktieri Aleksandru Skarsgordu (Alexander Skarsgård) galvenajā lomā.

„Šis triks bija tik bīstams, un daudzas valstis mums neļāva to filmēt savā teritorijā. Tomēr Horvātija piekrita. Man vislabāk patīk filmēt tādas lietas, par kurām saka, ka tas nav iespējams. Kad to dzirdu, esmu gatavs gāzt kalnus.

Feita Dikija ir tāda pati. Viņai atbilde – „Nē!" – nav pieņemama. Viņas drosme pārsteidza un iespaidoja gan mani, gan visu filmēšanas komandu. Sākotnēji trika mērķis bija nodemonstrēt Volvo kravas automašīnu precizitāti, bet visbeidzot tas kļuva par drosmes un uzdrīkstēšanās apliecinājumu," saka Henrijs Alekss Rubins.

Neparedzami faktori Parasti virves staigātājs kustina virvi, taču šoreiz kustību radīja kravas automašīnas, un Feitai bija praktiski neiespējami zināt, kā kustēsies virve. Tāpēc ļoti svarīga loma bija kravas automašīnu autovadītājiem. Viņiem visa trika garumā bija jāietur precīzi vienāds attālums un vienāds ātrums. Citādi virve kļūtu vaļīga, un Feita nokristu.

„Autovadītāji paveica savu darbu fantastiski. Taču, lai cik lieliski viņi nebūtu, virve joprojām kustējās neparedzami," saka Feita Dikija.

Vēl viens sarežģīts apstāklis bija ceļš. Katru reizi, kad kravas automašīnu ceļā trāpījās vismazākais nelīdzenums, virve sakustējās. Jāņem vērā arī vējš – jau pati filmēšanas vieta bija ļoti vējaina, bet bija jācīnās arī ar kravas automašīnu radīto gaisa plūsmu un „vēja tuneli" starp tām.

„Ir gandrīz neiespējami iedomāties, cik spēcīgs ir vējš, kad kravas automašīnas sasniedz paredzēto ātrumu. Tas ir ļoti liels," saka Feita Dikija.

„Mēs mēģinājām vairākas reizes, un es katru reizi kritu. Taču beidzot man tas izdevās – es šķērsoju virvi."

Holivudas triku koordinators Lai nodrošinātu visaugstāko drošības līmeni, tika uzaicināts piedalīties triku koordinators Pīters Pedrero (Peter Pedrero). Viņš ir piedalījies Holivudas filmu par Hariju Poteru, Džeimsu Bondu un Karību jūras pirātiem veidošanā. Viņš ir piedalījies trikos ar laivu sadursmēm, kuras brauc ar 40mezglu ātrumu, un metis kūleņus degošās mašīnās. Taču līdz viņš nebija darījis neko tādu.

„Šis ir pasaules līmeņa triks, un rezultāts ir satriecošs. Tas ir kā no spriedzes filmas," saka Pīters Pedrero.

Videoklips tapa ar Volvo Trucks palīdzību. Balerīnas trika mērķis bija demonstrēt visjaunākā Volvo FH modeļa izcilo vadāmību un stabilitāti.

Lūdzu, video:

Iešana pa virvi Iešanu pa vaļīgu virvi aizsāka alpīnisti, nostiprinot neilona virves starp klintīm. Tā atšķiras no iešanas pa stingri nostieptu virvi. Šeit virve nav stingra, tā ir dinamiska, stiepjas un ir atsperīga.

Iešanai pa vaļīgu virvi ir vairāki paveidi – pilsētā, ar akrobātiskiem trikiem un lielā augstumā virs zemes vai ūdens.

Iešanai pa īpaši garu virvi ir nepieciešama intensīva koncentrācija ilgāku laiku, savukārt lielā augstumā ir jāņem vērā ekstrēmi uzstādīšanas apstākļi, piemēram, kalnos, starp klinšu atsegumiem vai pa daļēji vertikālu virsmu.

„Tā ir alpīnisma, klinšu kāpšanas, kreativitātes un līdzsvara kombinācija."

/Feita Dikija/

Feita Dikija Feita sāka nodarboties ar iešanu pa vaļīgu virvi 2008.gadā un drīz pēc tam izmēģināja iešanu pa īpaši garu virvi un lielā augstumā. Viņa ir pasaules rekordiste iešanā pa vaļīgi nostieptu virvi. Viņas rekords ir 220metru, un viņa ir nogājusi 81metru garu virvi lielā augstumā, kā arī gājusi pa 1200metru augstumā nostieptām virvēm. Daži dēvē iešanu pa virvi par sportu, Feita to dēvē par dzīvesveidu.

„Es nekad nebūtu domājusi, ka līdzsvara saglabāšana var būt tik aizraujoša. Tagad redzu, ka kaut kas tik vienkāršs var likt paskatīties uz pasauli citādi. Šis dzīvesveids ļauj apceļot pasauli, apskatīt skaistas vietas, satikt interesantus cilvēkus un atrast mērķi dzīvē. Kas ir vissvarīgāk – tas atbrīvo prātu."

Vairāk par tēmu Feitas Dikijas blogā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko