Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Twitter ar tiešo vēstuļu palīdzību izplatās krāpniecības mēģinājums

Sociālajā tīklā Twitter aktivizējies krāpniecības mēģinājums, kur no lietotāja mēģina iegūt privātus datus. Šis mēģinājums izpaužas kā no lietotāja personīgi nosūtīta vēstule kādam citam lietotājam. Šajā ziņojumā iekļauta viltīgi noslēpta saite uz ārēju mājaslapu.

Twitter savā paziņojumā norāda, ka visbiežāk šajā vēstulē ir tādi ieraksti kā “This you??” [Tas esi tu?] vai  “LOL is this you” [Cik smieklīgi, vai tas tu], pēc kura ir ievietota saite. Šī saite ir noīsināta un rezultātā nav redzama patiesā adrese, kur nonāk lietotājs, uz tās uzspiežot.

Sociālais tīkls aicina nelietot šīs saites un mierina, ka šādas vēstules saņemšana nenozīmē, ka jūsu Twitter konts ir inficēts. Tomēr ieteikts brīdināt personu, no kuras šāda vēstule saņemta, kurai būtu jānomaina sava profila parole.

Kā skaidro datordrošības eksperts Valdis Šķesters, šādi krāpniecības mēģinājumi ir tipiski. Pēc lapas atvēršanas lietotājs tiek aicināts ievadīt savus personīgos datus, kurus pēcāk izmanto ļaunprātīgos nolūkos. Viņš vērš uzmanību uz to, ka adrese nosūtītajā vēstulē neatbilst patiesajai, tā ir noīsināta, kas ir bieži izmantota prakse Twitter ierakstos, kur tie nedrīkst pārsniegt 140 zīmes. "Drošības eksperti jau iepriekš pauda bažas par šiem interneta adrešu īsinātāju servisu sniedzējiem, jo tie ļauj maskēt patiesās adreses," norāda V. Šķesters. Viņš spriež, ka Twitter aicina lietotājus, no kuru profiliem nosūtītas šīs vēstules, nomainīt paroles, jo tā nonākusi ļaundaru rokās.

Līdzīgs krāpniecības mēģinājums oktobrī darbojās arī Latvijas sociālajā tīklā draugiem.lv, kur teksts bija "Skaties kāda fočene - http://draugieim.tk/profile/picture.php?pid=393622… " Arī draugiem.lv administrācija toreiz brīdināja lietotājus uzmanīties no šādiem sūtījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.10.2024

Ar gadiem cerības uz mīlestību, līdz nāve šķirs, kļūst arvien reālākas.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko