Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Viedtālrunis + MHL kabelis + TV = viedtālrunis ar 55" ekrānu [ Nākotnes Parks 3.0 ]

Tas, ka mūsdienu modernie televizori rāda labu attēlu – tas tā kā būtu normāli un pašsaprotami. Arī Smart TV funkcionalitāte mums nav sveša – interneta pārlūks, aplikācijas, YouTube, dažādas citas papildiespējas un tā tālāk. Taču Nākotnes Parks vēlas jūs iepazīstināt ar vēl kādu modernā televizora papildiespēju – MHL savienojuma kabeli!

Kas ir MHL?

Kā skaidro audio/video eksperts un ZParks.lv redaktors Mikus Karlsons, MHL jeb Mobile High-Definition Link ir kabelis, kuram vienā galā ir microUSB spraudnis, bet otrā HDMI spraudnis. Un ar šādu kabeli saslēdzot televizoru ar, piemēram, viedtālruni vai kādu portatīvo atskaņotāju, jūs varat uz TV lielā ekrāna skatīties materiālus no ierīces un vienlaicīgi arī šo mobilo ierīci lādēt, lai skatoties kādu materiālu ierīcei neiztukšotos baterija. Vēl kā papildus priekšrocība tieši MHL savienojuma ir iespēja ar TV pulti pārvietoties par mobilās ierīces izvēlni.

Izmēģinām

Nākotnes Parka rīcībā bija nonācis svaigs LG LM960V LED televizors ar 55 collu ekrānu, 3D attēla iespējām, Smart TV funkcijām un virkni dažādu savienojumu, to skaitā arī Mobile High-Definition Link jeb MHL atbalsts. Un otra ierīce – LG 4X HD viedtālrunis ar 4,7 collu ekrānu, Android operētājsistēmu, virkni dažādu aplikāciju un kaudzi bildītēm. Protams, arī šī ierīce atbalsta MHL savienojumu. Līdz ko esam abas ierīces savienojuši ar MHL kabeļa palīdzību, televizora lielajā ekrānā redzēsim visu to pašu, ko viedtālrunī, turklāt caur šo kabeli tiks lādēta arī tālruņa baterija. Pirmā doma, protams - šis ir ideāls veids kā radiem, draugiem parādīt ar tālruni uzņemtos foto vai video. Protams. Bet tik pat labi šādi varam ērti lietot interneta pārlūku, YouTube, Twitter vai jebkuru citu aplikāciju, vai pat uzspēlēt lieliskos Dusmīgos Putnus ļoti kvalitatīvā ļoti lielizmēra attēla formātā un lieliskā izsķirtspējā. Visas pamata darbības viedtālrunī mēs varam veikt ar TV pults palīdzību. Vienīgi interneta adrešu vai atslēgvārdu ievadīšanai prasītos kāda bezvadu tastatūra.

Centrālā doma

Mūsuprāt, viedtālruņa izvēlne, tehnoloģiskās iespējas, jaudas parametri attīstības un snieguma ziņā ir manāmi priekšā lielā Smart televizora funkcionalitātei. Tālrunī mums ir pusmiljons dažādu aplikāciju un to visu varam baudīt uz lielizmēra ekrāna ar augstu izšķirtspēju – daudz interesantāk un patīkamāk.

Ierīču klāsts ar MHL atbalstu

Ar MHL jeb Mobile High-Definition Link savienojuma atbalstu aprīkotas ierīces piedāvā arī citi tehnikas lielražotāji, taču to klāsts pagaidām vēl ir visai neliels. Lūk, daži piemēri. Samsung 8.sērijas LED televizors ar 46 collu ekrānu, Smart TV funkcijām, 3D attēlu, kā arī balss un žestu vadību. Šo televizoru, izmantojot MHL kabeli, var savienot, piemēram, ar kolorīto Samsung Galaxy S3 viedtālruni. Ar MHL savienojuma atbalstu ir aprīkoti arī citi modernie viedtālruņi, piemēram, mūsu foto telefonu testā jau izmēģinātais HTC One X vai arī IFA jaunumos piesauktais ūdensdrošais Sony Xperia V viedtālrunis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko