Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Turcijā divi vadošie karikatūristi notiesāti par Erdogana apvainošanu

Turcijas tiesa diviem pazīstamiem karikatūristiem piespriedusi soda naudu par karikatūru, kas atzīta par apvainojumu Turcijas prezidentam Radžepam Tajipam Erdoganam.

Stambulas krimināltiesa otrdien piesprieda satīriskā žurnāla Penguen karikatūristiem Ozeram Ajdoganam un Bahadiram Baruteram 11 mēnešu ilgu cietumsodu, bet galu galā tiesneši nolēma piemērot katram 7000 liru (2496 eiro) lielu soda naudu, trešdien ziņo laikraksts Hurriyet.

Pretrunīgi vērtētā karikatūra tika publicēta Penguen 2014.gada augusta numurā. Tajā attēloti divi ierēdņi pie jaunās prezidenta pils vārtiem, apsveicot Erdoganu pēc ievēlēšanas prezidenta amatā. Viens no ierēdņiem, spiežot roku Erdoganam, ar otru roku izdara nepiedienīgu žestu. Erdogans attēlā saka: "Uzņemšana varēja būt siltāka, jūs vismaz varējāt upurēt kādu žurnālistu!" Tā savukārt ir atsauce uz islāma tradīciju upurēt dzīvniekus par godu nozīmīgiem notikumiem.

Erdogans ir izpelnījies kritiku par žurnālistu ierobežošanu un mediju vides kontrolēšanu.

Pēdējā laikā Turcijā arvien biežāk notiek aresti par Erdogana personisku apvainošanu. Šādas apsūdzības par komentāriem sociālajos tīklos izvirzītas studentiem, žurnālistiem un pat bijušajai Turcijas skaistuma konkursa uzvarētājai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Centrāltirgus muzejs

Domājot par Rīgas Centrāltirgus attīstību nākotnē, ir piedāvājums līdzšinējo Gaļas paviljonu atvēlēt Laikmetīgās mākslas muzejam. Zemgus Zaharāna zīmējums

Infografikas

Vairāk Infografikas


Karikatūrista skats

Vairāk Karikatūrista skats