Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Tviterpērles par LNB restorāna nosaukumu: Putras dauķis vai Nāves ēnā? © DIENA(9)

Jau nedēļu nerimst diskusijas par to, kā bija jānosauc restorāns, kurš atrodas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Nosaukums Kleever izvēlēts, jo bibliotēkas ēka atrodas Klīversalā, un nosaukums, pēc tā autoru domām, arī radot asociācijas ar angļu valodas vārdu "clever" jeb "gudrs". Šo nosaukumu par nelatvisku atzīst Valsts valodas centrs, kura iespaidos pazīstami rakstnieki, valodnieki un publicisti parakstījuši vēstuli LNB direktoram Andrim Vilkam un kultūras ministrei Dacei Melbārdei (NA), rosinot mainīt Gaismas pils restorāna nosaukumu.

Farmaceita padoms: Veselīgi mati ar dabas velšu palīdzību

Ne velti pastāv teiciens, ka mati ir sievietes skaistākā rota, un par krāšņiem matiem sapņo katra sieviete. Tomēr jāatceras, ka mums katram ir savas organisma īpatnības, un ne visiem gari, biezi mati ir no dabas doti. Matu stāvokli ir iespējams uzlabot ar dažādu līdzekļu palīdzību, un īpaši labi palīdz no dabas nākušie produkti.

Uztura speciāliste: Domājot par veselīgu dzīvesveidu, neaizmirstiet par ūdeni(3)

Nav noslēpums, ka ūdens ir dzīvības pamats, labas veselības un izskata priekšnosacījums. Tomēr cilvēki aizvien ikdienā bieži piemirst ieliet sev glāzi ūdens un regulāri padzerties. Lai atgādinātu par ūdens nozīmi uzturā, jo īpaši karstajās vasaras dienās, zinātniski pamatotus ieteikumus pareizai ūdens lietošanai ir sagatavojusi Lido uztura speciāliste Alise Kindzule.

Karstums tviterpērlēs © DIENA(1)

Vasaras tveicīgākā nedēļas nogale (vismaz līdz šim) ir klāt - atkal krīt vairāk nekā pusgadsimtu seni karstuma rekordi, bet uz šosejām, kas ved Jūrmalas virzienā, dienas pirmajā pusē veidojās pamatīgi sastrēgumi. Tikmēr citam visprātīgākā doma šķiet diennakts karstāko laiku pārlaist iekštelpu komfortā ar vēsa dzēriena glāzi rokā. Kā allaž - gaumes atšķiras arī tad, ja runa ir par laika apstākļiem. Par to arī šoreiz Diena.lv apkopotajās tviterpērlēs.