Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Receptes

Kā pildīt kabačus © DIENA

Jūlija beigās, kad, kā ik gadu, atkal populārākais jautājums ir – vai tev kabaci nevajag? –, nākas izdomāt neskaitāmas idejas, kā tos pagatavot tā, lai ir garšīgi un lai visi pašu izaudzētie, no laukiem atvestie, dāvanā saņemtie vai veikalā nopirktie tiek arī apēsti.

Kviešu alus vācu un beļģu stilā © DIENA

Turpinoties karstajām vasaras dienām, turpinu arī rakstu sēriju par alu. Šajā numurā pastāstīšu par to alu, ko gatavo no kviešiem. Tradicionāli kviešu alus ir gaišais eila stila alus (raudzēts ar augšējo raudzēšanas metodi), taču mēdz būt arī tumšais kviešu alus. Divi izplatītākie kviešu alus veidi pasaulē balstās Beļģijas un Vācijas tradīcijās.

Vasaras karstās dienas – smūtiju laiks © DIENA

Vasaras karstās dienas, jūlija ogu un dārzeņu pārbagātība ir kā radīta, lai gatavotu biezos, krēmīgos kokteiļus – smūtijus. Kad termometra stabiņš tuvojas trīsdesmit grādiem, auksts, atsvaidzinošs smūtijs var pat aizstāt ēdienreizi.