Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Cits

RSF: Šogad pasaulē nogalināti 45 žurnālisti

Šī gada pirmajos 11 mēnešos, pildot savus dienesta pienākumus, pasaulē nogalināti 45 žurnālisti, kamēr pērn šajā laikā tika noslepkavots 61 žurnālists, ceturtdien paziņojusi organizācija Reportieri bez robežām (RSF). Tas ir zemākais rādītājs kopš 2002,gada, kad pasaulē tika reģistrētas 33 žurnālistu slepkavības.

Valstis vienojas par pāreju no fosilā kurināmā © DIENA

Pēc divas nedēļas ilgušām sarunām ANO klimata pārmaiņu konferencē COP28 Dubaijā gandrīz 200 valstu vienojušās pakāpeniski pāriet no fosilā kurināmā izmantošanas uz videi draudzīgākiem energoresursiem, vēsta AFP.

Putins ieradies vizītē AAE

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien ieradies vizītē Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), Rietumu pasaules izolētajai Maskavai cenšoties par sevi atgādināt uz globālās skatuves.

Venecuēlas referendumā atbalsta teritoriālās pretenzijas uz Gajānas reģionu © DIENA

Dienvidamerikas valsts Gajānas iedzīvotāji izgājuši protestos ielās, liekot valsts prezidentam nākt klajā ar paziņojumu par to, ka valsts robežas ir drošas, pēc tam, kad nedēļas nogalē notikušajā referendumā kaimiņvalstī Venecuēlā pārliecinošs vairākums nobalsoja par priekšlikumu, ka ar naftas atradnēm bagātajam Gajānas Esekibo reģionam jāpieder Venecuēlai, vēsta France24.com.

Ugunsgrēkā Almati hostelī 13 bojāgājušie

Kazahstānas bijušajā galvaspilsētā Almati ugunsgrēkā, kas izraisījies hostelī dzīvojamā nama pagrabā un pirmajā stāvā, dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, pavēstīja pilsētas ārkārtas situāciju departaments.